Barcă răsturnată pe lacul Isac din Delta Dunării. Doi turiști au fost salvați VIDEO

0
Publicat:

Pompierii de la ISU Tulcea - Parchetul Crișan au intervenit joi, 20 octombrie, pentru salvarea a două persoane care s-au răsturnat cu barca pe lacul Isac, în Delta Dunării. Cei doi erau turiști.

Barca răsturnată a fost recuperată și adusă la mal FOTO: ISU Tulcea
Barca răsturnată a fost recuperată și adusă la mal FOTO: ISU Tulcea

Un echipaj din cadrul Parchetului de pompieri Crișan al ISU Tulcea a fost solicitat să intervină cu o ambarcațiune pe lacul Isac pentru acordarea asistenței medicale în cazul a două persoane ce s-au răsturnat cu barca.

VIDEO Imagini surprinse în timpul misiunii. Sursa: ISU Tulcea

Cei doi bărbați (de 50 și 53 de ani) care se aflau în barcă au fost salvați și preluați de către o altă ambarcațiune civilă și ai fost transportați la mal.

Către locul indicat a plecat și o ambulanță navală din cadrul Serviciului Judetean de Ambulanță Tulcea.

„Persoanele sunt în siguranță, acestea sunt adăpostite într-un refugiu pescăresc”, a trsnmis inițial ISU Tulcea.

Pompierii le-au oferit pături și ceai cald pentru a le crește temperatura corporală și pentru a evita o hipotermie, iar cei doi au refuzat asistența medicală echipajului Serviciului de Ambulanță Tulcea.

Victimele accidentului sunt turiști aflați la pescuit în zona respectivă.

„După ce s-au încălzit cu ajutorul oferit de către pompieri, au fost conduși la o unitate de cazare din Crișan unde aveau camere închiriate, împreună cu ambarcațiunea și bagajele care au fost recuperate din apă. Pompierii militari au recuperat și ambarcațiunea pe care au tras-o la mal”, adaugă ISU Tulcea.

Barca a fost adusă la mal FOTO: ISU Tulcea
Barca a fost adusă la mal FOTO: ISU Tulcea

Salvare pe lacul Razelm

În urmă cu o lună, pe lacul Razelm, motorul bărcii în care se aflau doi bărbați, o femeie și un copil s-a oprit. Operațiunea de salvare s-a desfășurat deși era furtună, iar lacul este unul periculos în astfel de condiții meteorologice.

Duminică, 11 septembrie, după lăsarea întunericului, ambarcațiunea Primăriei Jurilovca, din județul Tulcea, a plecat în larg, pe lacul Razelm, pentru a salva patru oameni aflați în pericol de înec. 

Deși a fost furtună, au fost valuri mari și o ploaie cruntă, am reușit să ajungem în timp util la o barcă surprinsă de vremea rea în mijlocul lacului. Doi bărbați, o femeie și un copil mic erau într-o situație disperată, motorul bărcii li se oprise, era deja foarte întuneric, iar vântul îi purta haotic”, spune Eugen Ion, primarul din Jurilovca.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite