VIDEO Primul nume mare pentru Gărâna Jazz Festival 2014: The Crimson ProjeKCt, în Munţii Banatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizatorii festivalului de jazz de la Gărâna, ediţia a XVIII-lea, au făcut public primul nume care va concerta în Poiana Lupului, la 1.000 de metri altitudine

Celebra formative The Crimson ProjeKCt ajung la Gărâna Jazz Festival 2014 în cadrul primului lor turneu european. Muzicienii din Anglia duc mai departe proiectul King Crimson, care a apărut în 1969.

Trupa a trecut de-a lungul anilor prin mai multe tranformări, de la rock progresiv la funk şi jazz, dat şi la numeroase schimbări de componenţă.

Printre membri care au rămas şi astăzi în grup se numără basistul Tony Levin, care s-a alăturat trupei în 1982 (a mai cântat cu Cher, Alice Cooper, John Lennon, Sarah McLachlan, Pink Floyd, Lou Reed şi Tom Waits) şi chitaristul Adrian Belew, din 1981 în King Crimson (a dat concerte cu David Bowie, Frank Zappa).

Pat Mastelotto (din 1994 în King Crimson) este cel de-al trelea membru al trioului The Crimson ProjeKCt care a avut deja turnee în Rusia, Japonia şi America.

În 2013, The Crimson ProjeKCt a concertat în deschiderea trupei Dream Theater în America, iar în primăvara acestui an va apărea primul lor album.

De menţionat că Tony Levin va mai fi present în România înainte de Gărâna. El va urca pe scenă alături de Peter Gabriel, la concertul pe care artistul îl va sustine pe 8 mai în Bucureşti, la Romexpo.

Festivalul de jazz de la Gărâna se va desfăşura în perioada 10-13 iulie.







Citeşte şi:

Timişoara este în topul jazz-ului românesc. Marius Giura, JazzyBIT, Trio Spanache şi Liviu Butoi, la Gala Premiilor pentru 2013
 

FOTO S-a lăsat cortina peste Gărâna Jazz Fest 2013. Charles Lloyd: “Acest festival rămâne una din cele mai uluitoare experienţe în Europa”
 

Boemă, exotică şi diversă - Gărâna Jazz Fest 2013: „A devenit un reper al jazzului European”

Muzică deşteaptă şi natură în stare pură, în Munţii Semenicului: „Gărâna fără ploaie e ca ciobanul fără oaie”

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite