Veteran pe două roţi: a făcut turul României pe bicicletă la 67 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gheorghe Pocovnicu, în vârstă de 67 de ani, a făcut turul României pe bicicletă de nouă ori. Timişoreanul Gheorghe Pocovnicu a străbătut cu bicicleta 6.000 de kilometri prin toată ţara în doar două luni.

Gheorghe Pocovnicu are 67 de ani, însă face isprăvi care nu sunt nici la îndemâna tinerilor aflaţi în floarea vârstei. Veteranul ciclist a plecat în turul României pe bicicletă, pentru a noua oară. Timişoreanul s-a suit pe şa în urmă cu două luni şi a străbătut 6.000 de kilometri, prin toată ţara. Ciclistul, care reprezintă clubul CS Tibiscus din Timişoara, a străbătut în medie câte 12 ore, ceea ce înseamnă aproximativ 150 de kilometri pe zi.

Accident în Dobrogea

„A fost mai greu ca în alţi ani pentru că am avut parte de ploi, vânt, hoţi şi un accident. La Vaslui şi Constanţa mi-au furat toate lucrurile. Am rămas fără sacul de dormit, fără lanternă, hărţi, ochelari. Pe traseu am avut parte şi de câini mulţi, dar am avut cu mine şi o bâtă”, a spus ciclistul care s-a născut în 1944.

În ciuda vârstei, Pocovnicu se simte foarte bine. „Nu am avut nicio problemă de sănătate. Mulţumesc Domnului. Mă descurc încă bine”, a adăugat acesta. Traseul lui Pocovnicu a cuprins printre altele Arad, Oradea, Satu Mare, Sighe, Vatra Dornei, Bistriţa, Suceava, Iaşi, Constanţa, Călăraşi, Bucureşti, Ploieşti, Sinaia, Braşov, Transfăgărăşan, Sibiu, Vâlcea, Craiova, Orşova şi Moldova Nouă. „Toată România îmi place. Nu pot să spun că doar o anumită zonă. Avem o ţară frumoasă, cu munte, mare, Dunăre şi alte locuri minunate”, a declarat Pocovnicu.

Gheorghe Pocovnicu a plecat singur în expediţie şi povesteşte că a fost lovit de un TIR şi aruncat într-un şanţ. A avut noroc că nu s-a ales decât cu câteva zgârieturi. „La Isaccea, în Dobrogea, un TIR m-a azvârlit în şanţ. Am văzut moartea cu ochii, puţin a lipsit să nu fiu strivit. Dar mulţumesc Domnului, nu am păţit nimic”, a mai declarat Gheorghe Pocovnicu.

Deşi s-ar crede că Pocovnicu are o bicicletă specială, acesta pedalează pe o bicicletă obişnuită. Este la cea de-a cinea tură a României făcută de bicicleta de acum, însă la anul speră să o schimbe.

Anul viitor, Pocovnicu va pleca pentru a zecea oară în turul României. Pentru ediţia jubiliară, timişoreanul a pregătit un traseu inedit care să cuprindă toate mănăstirile şi peşterile din ţară.

Un exemplu pentru tinerii din ziua de azi


Marius Karianschi, preşedintele clubului de ciclism Tibiscus, este mândru de realizarea lui Gheorghe Pocovnicu. „Sunt puţini cei care se încumentă la o asemenea aventură de a pleca singur cu bicicleta, timp de două luni, pedalând câte 100 de kilometri pe zi. Mai ales la vârsta lui. Şi la condiţiile de drum din România, pe ploaie, pe vânt, fără bani. Este un model pentru mulţi dintre colegii mei”, a spus Karianschi. CS Tibiscus l-a sponsorizat pe Pocovnicu cu 1.200 de lei. A mai primit câte o mică atenţie din partea unor primării, însă banii erau insuficienţi.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite