Vameş din lotul corupţilor acuzat că e prea bogat. El nu poate justifica cum a câştigat de şase ori mai mult decât salariul declarat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Petru Augustinov este unul dintre cei cercetaţi în lotul corupţiei din vămile româneşti. Agenţia Naţională de Integritate a descoperit diferenţe semnificative între averea dobândită şi venituri. Vameşul nu poate justifica 60.000 de euro şi cum a reuşit să îşi cumpere o casă impunătoare dintr-un salariu de angajat al statului.

Agenția Națională de Integritate a constatat că vameşul Petru Augustinov nu poate justifica cum a câştigat 255.000 de lei - aproximativ 63.000 de euro - și jumătate dintr-un imobil situat în comuna Dudeștii Vechi. Practic, ANI a constatat că averea vameşului este de şase ori mai mare decât declaraţia de avere a acestuia şi veniturile realizate.

"Domnul Petru Augustinov a fost înștiințat cu privire la faptul că au fost identificate diferenţe semnificative între averea dobândită şi veniturile realizate. El a acumulat, în perioada exercitării funcției de inspector vamal în cadrul Biroului Vamal Moravița, o avere care depășește veniturile realizate. El deţine funcţia de inspector vamal din 1997. Veniturile totale obţinute în perioada 2008 - 2010 au fost de 51.829 Lei, în timp ce datele înscrise în evidenţele fiscale arată o avere de 307.318 lei, la care se adaugă și cota de ½ dintr-un imobil situat în comuna Dudeștii Vechi", se arată într-un comunicat al ANI.

În acest caz a fost sesizată comisia de cercetare de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, iar vameşul a fost declarat incompatibil cu funcţia deţinută.

Citeşte şi blogul lui Gerhald Ernst pe reţeaua Idei Libere: Săracul Ilie Năstase...

image
image
image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite