UPDATE Baştanul Ionelaş Cârpaci a depus mărturie în dosarul mafiei imobiliare. Vezi cum i-a luat apărarea notarului!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Ionelas Cârpaci
Timişoara: Ionelas Cârpaci

Astăzi este un nou termen în procesul terenurilor luate cu acte false de la Primăria Timişoara. Şedinţa de judecată se anunţă una maraton, fiind programată audierea inculpaţilor.

UPDATE: Cu ocazia termenului de judecată de astăzi, Francisc Kelemen a cerut amânarea pentru că avocatul său, proaspăt angajat în cauză, nu a putut fi prezent, fiind plecat din ţară. Judecătorul a respins însă cererea, moment în care Kelemen a şi depus cererea de recuzare pe care o avea redactată, în geantă, pregătită tocmai pentru o astfel de eventualitate.

Judecătorul a refuzat să amâne cauza şi l-a audiat pe Ionelaş. Acesta a ţinut mai mult o lecţie de istorie, povestind cum l-a cunoscut pe Kelemen, dar şi cum a ajuns să fie implicat în afacerea cu acte false: cumpărând cu acte în regulă un teren pe care l-a vândut ulterior Italromului. Ionelaş a mai spus că nu a ştiut niciun moment că actele sunt false şi i-a luat apărarea notarului Teodora Noţingher, despre care a spus că „dacă ar fi ştiut că sunt actele false, nu ar fi semnat”. De asemenea una din cele mai interesante declaraţii a lui Ionelaş a fost legată de patronul Italrom despre care a spus că a plătit pe teren 30.000 de euro, dar a trecut în documente o sumă mai mare, lucru cu care Ionelaş a fost de acord.

După ce Ionelaş şi-a spus propria versiune cu privire la cumpărarea terenurilor, judecătorul a suspendat judecata, urmând ca baştanul să fie supus unui tir de întrebări data viitoare, următorul termen fiind fixat în data de 29 noiembrie. 

La ultimul termen din proces, care a avut loc în urmă cu două săptămâni, inculpaţii din dosarul mafiei imobiliare au reuşit să mai obţină o amânare, lipsind Francisc Kelemen şi Manuel Comşa. Judecătorul a citit rechizitoriul, iar astăzi sunt programate audierile inculpaţilor. Ionelaş Cârpaci, Francisc Kelemen, Teodora Noţingher, dar şi ceilalţi inculpaţi vor depune mărturie în faţa judecătorului. În acelaşi dosar trebuie să fie audiat şi Sorin Johann Todor, „pion" folosit de Ionelaş în dosar. Declaraţia lui Johann este foarte aşteptată ţinând cont că în faza de urmărire penală, Todor a pus tunurile pe notarul Safta Criste căreia i-a pasat toată responsabilitatea întocmirii frauduloase a documentelor.

Urmăreşte timisoara.adevarul.ro pentru a vedea mărturiile depuse în dosar!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite