Un neamţ care predă în România şi a refuzat să îi încheie media unui VIP cu absenţe, ameninţat în stil mafiot: „O să-ţi petreci vara în spital”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul din cele mai renumite licee din Timişoara, în care au învăţat şi doi laureaţi ai premiului Nobel, este în mijlocul unui scandal de proporţii după ce un profesor german, venit să predea în România, a fost ameninţat pentru că a refuzat să îi încheie nota unui elev cu foarte multe absenţe. Imediat după incident, profesorul a părăsit ţara.

Printr-un parteneriat româno-german, mai mulţi profesori nemţi vin să predea în şcolile din România, plătiţi de către statul german. În baza acestui parteneriat, la Liceul Nikolaus Lenau din Timişoara au venit cinci profesori nemţi. În urmă cu aproximativ trei săptămâni, unul dintre profesori, care, din cauza numărului mare de absenţe a lăsat cu media neîncheiată doi elevi de clasa a XII-a, a fost agresat într-o parcare din apropierea liceului, pus la pământ şi ameninţat că „dacă nu îl închei pe Vlad o să îţi petreci vara în spital”.

Ameninţări cu implicaţii diplomatice

Directorul liceului Nicolaus Lenau, Elena Wolf, a confirmat incidentul, dar a refuzat să ofere detalii despre modul în care profesorul german a fost ameninţat. Surse şcolare au declarat, însă, pentru „Adevărul”, că profesorul a depus o plângere la Poliţie, iar surse din cadrul Consulatului German au precizat că, potrivit procedurilor în astfel de situaţii, profesorul cetăţean german a informat consulatul cu privire la incident şi plângerea formulată la Poliţie. Aceleaşi surse diplomatice au mai declarat că în astfel de situaţii Poliţia efectuează cercetările, consulatul asigurându-se doar că plângerea cetăţeanului german este tratată corect de autorităţile române. De altfel, imediat după incident, profesorul a părăsit ţara, lipsind de la evenimentele de sfârşit de an ale elevilor de clasa a XII-a al cărei diriginte a fost.

La rândul lor, reprezentanţii Poliţiei Timiş au confirmat ancheta care a fost declanşată după o plânegere a profesorului german depusă în 26 mai. „Poliţiştii au fost sesizaţi de către un bărbat, cetăţean german despre faptul că în timp de ce se afla pe raza municipiului Timişoara a fost ameninţat şi agresat fizic. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru loviri şi alte violenţe. Poliţiştii continuă cercetările pentru idetificarea autorului şi stabilirea cu exactitate a condiţiilor în care a avut loc evenimentul”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş, Ancuţa Moraiu.

Surse şcolare au declarat pentru „Adevărul” că în urma incidentului în care a fost implicat profesorul german vuieşte toată şcoala, iar toţi ochii sunt îndreptaţi spre fiul deputatului Gheorghe Ciobanu, singurul elev al profesorului cu numele de „Vlad” care a rămas cu situaţia neîncheiată din cauza absenţelor. Aceleaşi surse au declarat că fiul deputatului PSD nu poate susţine BAC-ul în această perioadă, fiind aşteptat la examenul de maturitate în toamnă.

Deputatul Ghiţă Ciobanu nu a putut fi contactat pentru a exprima un punct de vedere, dar într-un drept la replică transmis site-ului debanat.ro, Ciobanu a arătat că fiul său nu are nicio implicare. „Mă simt profund mâhnit de acuzaţiile aduse şi vreau ca lucrurile să fie lămurite cât mai grabnic, pentru că fiul meu nu a ameninţat vreodată vreun profesor. Am discutat cu el despre această situaţie şi este evident că nu are vreo implicare în acest subiect. Îi informez pe cei interesaţi să arunce cu mizerii de faptul că rezultatele la limba germană ale fiului meu sunt foarte bune, acesta obţinând locul 2 la olimpiada judeţeană”, a arătat Ciobanu, potrivit sursei citate.
 

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite