Turismul la duty-free-uri supravieţuieşte în Vest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Legislaţia a devenit mai strictă, dar comercianţii reuşesc să ofere în continuare clienţilor produse de lux, la preţuri mici.

În urmă cu câţiva ani, mulţi oameni de afaceri preferau să cumpere teren în spaţiul dintre vămi. Cu timpul, legislaţia, concurenţa agresivă şi măsurile de securitate luate pentru Schengen au dus la dispariţia multor magazine. Patronii au tras obloanele, dar nu au vândut afacerea, ei aşteptând vremuri mai bune. Cei care au ştiut să îşi păstreze clientela continuă să facă profituri frumoase şi astăzi, astfel că turismul vamal supravieţuieşte numeroaselor obstacole.

Preţuri mici
La Cenad, fostul duty-free continuă să atragă clienţi, iar rulajul mare de marfă le permite patronilor să ofere cele mai mici preţuri. Astfel, dacă în mall-ul din Timişoara anumite mărci de ceasuri se vând cu preţuri între între 600 şi 1.000 de lei, în magazinul de după graniţa României, aceleaşi ceasuri sunt de două ori mai ieftine. Clientul primeşte şi garanţie pentru produs, dar şi chitanţă. „Când vinzi multă marfă la preţuri mici, poţi să trăieşti şi din adausuri de preţ de doar câteva procente. Dacă clientul e fericit, atunci suntem şi noi fericiţi“, a spus Dana Andronescu, adjuncta magazinului din Cenad.

Timişoara

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite