Tucano Coffe, poreclit deja „Starbucksul moldovenesc", a deschis prima cafenea în Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tucano Coffe din Timişoara FOTO Ştefan Both
Tucano Coffe din Timişoara FOTO Ştefan Both

Prima cafenea Tucano Coffe din Timişoara a fost deschis în Piaţa Unirii, la colţul străzilor E.Ungureanu şi Savoya.

Conceptul Tucano Cofee, lansat în 2011 în Republica Moldova, a ajuns în această iarnă şi la Timişoara. Este al cincelea oraş din România, Bucureşti, Braşov, Cluj şi Arad, unde este deschisă franciza basarabenilor. Primul coffe shop a fost deschis la Chişinău, iar apoi s-a răspândit cu repeziciune. În Basarabia sunt acum patru, cinci au fost deschise în România, iar alte două în Emiratele Arabe Unite. Tucano Coffee tinde să devină un coffee shop de renume mondial. Conform site-ului oficial, cei de la Tucano Coffe se află în proces de pregătire a lansării pe pieţele din Rusia, Cipru şi America. 

„Scopul nostru principal pentru următorii trei ani este să deschidem pe întregul glob peste 300 de coffee shop-uri cu o atmosferă unică şi deosebită. Suntem concentraţi pe scopul nostru, investind toate resursele în acest scop şi suntem pregătiţi să mergem înainte doar cu acei parteneri care sunt, şi ei la rândul lor, dispuşi să muncească şi să se dezvolte împreună cu noi”, susţin reprezentanţii Tucano Coffe.

Cei care au intrat în cafeneau din Timişoara, deschisă joia trecută, au fost impresionaţi de ambianţa unică, însă mulţi au comparat conceptul cu mult mai celebrul Starbucks. În Timişoara, cafeneaua a fost deja poreclită „Starbucksul moldovenesc". mai cu seamă că printre cele mai căutate produse se află cafeaua "Americano" şi cheesckake-ul, care sunt la mare căutare şi la Starbucks-ul american.

Tucano Coffe din Timişoara

Tucano Coffe se află la colţul străzilor E.Ungureanu şi Savoya FOTO Facebook/Tucano Coffe 
 

Design-ul interior este însă unul deosebit, care te duce cu gândul la călătorii exotice. De altfel, Tucano Coffee este axat pe design etno, atmosferă şi cultura ţărilor producătoare de cafea.

Sloganul coffee shop-urilor Tucano Coffee a fost inspirat din cultura rock’n’roll şi hippie: “Love. Peace. Coffee”.

Tucano Coffe din Timişoara

„Pentru a contribui la dezvoltarea şi popularizarea culturii cafelei proaspăt prăjite, de calitate înaltă, a fost luată decizia de a lucra exclusiv cu 100% Specialty Arabica, din cele mai bune regiuni şi plantaţii ale lumii. Astfel, în 2010 a fost creată o echipă creativă de lucru şi a început lucrul pentru deschiderea primului coffee shop Tucano Coffee la Chişinău. Fiind o piaţă de tranzit între vest şi est, Republica Moldova reprezintă un loc perfect pentru lansarea unui concept nou. A fost ales un loc cu energie bună şi un „feng-shui bun”, în centrul vechi al oraşului, şi în noiembrie 2011 a fost deschis primul coffee shop Tucano Coffee”, aflăm de pe siteul cafenelei.


Citeşte şi:

Confesiunile unui celebru cafegiu: „Cafeaua a fost interzisă în România de comunişti pentru că aducea o contribuţie deosebită la deşteptarea românului“

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite