Trupa croată Magazin, pe ritmurile cărora bănăţenii dansau la chefurile de pe vremuri, cântă la Festivalul Lubeniţei de la Gottlob 2017 VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalului Lubeniţei de la Gottlob se va desfăşura în perioada 15-16 august. Pe scena de la Gottlob va concerta cunoscuta trupă croată Magazin.

Sezonului lubeniţei de Gootlob se va încheia la mijlocul lunii august. Producătorii din zonă vor putea trage linie de abia după Festivalul Lubeniţei, care a ajuns deja la a noua ediţie. La fel ca în anii trecuţi, agricultorii vor fi cu tarabele lor în zona stadionului, cu lubeniţe dulci. Şi asta pentru că temperaturile au făcut ca anul acesta lubeniţa de Gottlog să fie mai dulce ca niciodată. 

Invitaţii speciali la cea de a noua ediţii a Festivalului Lubeniţei de la Gottlob sunt cei de la Magazin, o trupă de care au auzit toţi bănăţenii neaoşi. Nu era chef în Timişoara fără muzica iugoslavilor la Magazin. Printre cele mai celebre hit-uri au fost „Put, putujem”, "Pisi mi", "Tri sam ti zime saptala ime" şi „Ti si zelja mog zivota”.

Trupa a fost înfiinţată la Split, în Croaţia, în 1979, cu numele Dalmatinski magazin (“Magazin dalmaţian”). În 1982, trupa avea să îşi schimbe numele în Magazin, urmând să cucerească rapid inimilie celor din fosta Iugoslavie. A devenit cea mai populară formaţie croată. 


 

Între 1983-1991, solista trupei a fost Ljiljana Nikolovska, între 1991-1996: Danijela Martinovici, între 1996-2006: Jelena Rozga, între 2006-2010: Ivana Kovaci, iar din 2010 până în prezent, Andrea Susnjara.



Ante Miletici (tobe) se află în trupă din 1984, Nenad Vesanovici - Keko (bass) este din 1979, la fel ca Zeljko Baricici (chitară). Clăparul, producătorul şi compozitorul Tonci Huljici este unul dintre fondatorii trupei Dalmatinski magazin. Din 2006 a revenit şi el la Magazin.


Formaţia a reprezentat Croaţia concursul Eurovision cu melodia „Nostalgija” (în 1995).

Festivalul va începe cu o paradă cu majorete. După ce formaţia Magazin îşi onorează contractul, urmează o discotecă în aer liber. A doua zi, avem muzică populară din Banat şi Bihor. Este o formaţie din Timişoara, cu Mihaela Ianculovici şi Cornel Briciu. Mai avem o formaţie de muzică populară venită din zona Bihorului, pentru că, după cum se ştie, după plecarea nemţilor, populaţia majoritară din Gottlob este din zona Bihorului. Sperăm să fie un festival reuşit”, a declarat a declarat Daniel Ivancea, secretarul Primăriei Gottlob. 


 


 

Citiţi şi:

Pepenele de Gottlob a intrat în marile supermarketuri. „Au renunţat la lubeniţa din Grecia şi Turcia în favoarea produselor de la noi” FOTO

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite