Traseimul politic, în floare. PNL Timiș a anunțat primarii care au trecut în barca galben-albastră

0
Publicat:

Continuă afluxul de la un partd la altul în vederea alegerilor din 9 iunie 2024. Chiar dacă PSD este campioană, racolând primari și viceprimari din foarte multe localități, nici PNL Timiș nu s-a lăsat mai prejos.

Întreaga echipă de la Remetea Mare s-a transferat la PNL FOTO PNL Timiș
Întreaga echipă de la Remetea Mare s-a transferat la PNL FOTO PNL Timiș

Zilele trecute s-a oficializat trecerea unor edili sub culorile galben-albastru. Astfel, Ilie Golubov (PSD) - primarul din Remetea Mare, Claudiu Mihălceanu (PMP) - primarul de la Giarmata, Viorel Nicu (PMP) de la Săcălaz, Silvia Fechete (PMP) de la Otelec, sunt noii membri PNL pentru alegerile locale din acest an.

Primarul din Remetea Mare și echipa sa s-au alăturat PNL Timiș pentru alegerile locale din acest an. PNL Timiș construiește o echipă de profesioniști, persoane recunoscute public pentru calitățile lor în administrație sau în mediul privat. Deciziile de întregire a echipei au fost și vor rămâne în limitele decenței, fără spectacole mediatice, din rațiuni de bun simț în politică. Venirea primarului Ilie Golubov în PNL este un eveniment important în viața partidului nostru, mărirea echipei cu oameni de valoare fiind esențială. Nu vreau însă să transformăm un astfel de moment într-o hrănire a orgoliului politic. Ilie Golubov nu este primul primar care decide să se alăture PNL Timiș. Sunt alături de noi primarul comunei Giarmata, Claudiu Mihălceanu, primarul comunei Săcălaz, Nicu Viorel, și primarul comunei Otelec, Silvia Fechete”, a declarat Alin Nica, președintele PNL Timiș.

Ilie Golubov, primarul de la Remetea, alături de Alin Nica FOTO PNL Timiș
Ilie Golubov, primarul de la Remetea, alături de Alin Nica FOTO PNL Timiș

Alin Nica susține că în perioada următoare vor mai trece în tabăra liberailor și alți primari și viceprimari de la alte partide, aleși locali aleși locali cu care se află în discuții.

Pentru noi este important să creștem echipa și să aducem în fața alegătorilor candidați buni, competitivi, care să poată administra eficient resursele comunitățile lor. Suntem pe un drum bun și echipa noastră este tot mai solidă. În același timp îi asigur pe toți cei interesați că mi-ar părea rău dacă unii dintre actualii membri ai echipei ar pleca, tentați de diverse promisiuni. Ar fi decizia lor și aș respecta-o. Nu pot însă să fiu de acord cu șantajul și cu amenințările“, a spus Alin Nica.

El a dezvăluit că știe de existența unor constrângeri.

„Știu că sunt câțiva primari PNL din Timiș care au fost constrânși să semneze adeziuni în alb la un alt partid în ideea că aceste hârtii vor fi scoase în momentul în care primarii PNL nu răspund la comenzile persoanei care a orchestrat acest plan golănesc. Am discutat situația cu colegii mei din Comisia Juridică a PNL Timiș și concluzia este că avem de a face cu o practică periculoasă, aflată la limita legalității pentru cei care amenință. În schimb, cei care au căzut în capcana acestui joc vor fi apărați de avocat, iar noi, echipa PNL, rămânem alături de ei”, a mai spus Alin Nica.

Transferuri răsunătoare la PSD Timiș

Un grup de 16 primari şi viceprimari, de la PNL, USR, PRO România, PMP sau Partidul Republican, au anunţat că la alegerile locale din 9 iunie 2024 vor candida din partea PSD Timiș.

Saveta Moldovan (USR) - Foeni, Bogdan Săvulescu (PMP) - Uivar, Nicolae Birău (PRO România)- Variaş, Bono Cucalan (PNL)- Dudeştii Vechi, Ioan Munteanu (PNL) - Liebling, Costel Medelean (PNL) - Tomeşti, Sârgean Tanasin (Partidul Republican)- Cenei şi Ionică Breje (PNL) - Checea. Acestora li se alătură primarul PNL din Deta, Petru Roman (PNL) şi primarul suspendat din Şandra, Savu Luchian (PNL).

De asemenea, viceprimarii în funcţie care vor candida sub sigla PSD la alegerile locale din 9 iunie sunt: Petru Manuel Catlan (PMP) - Uivar, Ababei Lucian (USR) - Jamu Mare,Iosif Minnich (PNL) - Sânandrei, Cristian Cerba (PNL) - Gottlob, Iulian Olaru (PNL) - Voiteg, Cosmin Chira (USR) - Remetea Mare, Adrian Boboi (PMP) - Săcălaz şi Eugen Iercu (PNL) - Maşloc.

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite