Un bărbat a vrut să dea foc steagurilor străine din faţa Primăriei Timişoara. Fritz: „Nu vom ceda niciun milimetru“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Dominic Fritz a anunţat că sâmbătă 18 iunie 2022 a avut loc o tentativă de incendiere a steagurilor străine din faţa Primăriei Timişoara FOTO Facebook/Dominic Fritz
Primarul Dominic Fritz a anunţat că sâmbătă 18 iunie 2022 a avut loc o tentativă de incendiere a steagurilor străine din faţa Primăriei Timişoara FOTO Facebook/Dominic Fritz

Primarul Timişoarei Dominic Fritz a anunţat sâmbătă, 18 iunie 2022, pe pagina sa de Facebook că un bărbat a încercat să dea foc steagurilor străine din faţa Primăriei Timişoara, piromanul fiind oprit în ultimul moment de poliţistul local responsabil de paza primăriei.

„Azi (sâmbătă, 18 iunie - n.n.), la ora 11.40, un individ a încercat sa dea foc la steagurile din faţa Primăriei Timişoara. Din fericire a observat gardianul, poliţia a intervenit repede şi a reţinut făptaşul. Au fost prezenţi şi pompierii. Unele steaguri au fost uşor afectate şi vor fi înlocuite”, a anunţat Dominic Fritz, pe Facebook.

Potrivit edilului, „această acţiune nu este un protest inocent, ci o faptă penală ce putea uşor să ducă la incendierea primăriei”.

„Acolo ne duce extremismul naţionalist cu care se încearcă otrăvirea comunităţii noastre. Este un semnal de alarmă că ce începe cu vorbe se termină în fapte. Ştim cine sunt părinţii spirituali ai acestor fapte - aceiaşi huligani care au scandat sloganuri xenofobe în faţa casei mele şi care au intrat cu forţă în primărie, cu George Simion în frunte. Voi rămâne ferm în apărarea valorilor timişorene si europene. Nu vom ceda niciun milimetru extremiştilor violenţi”, a mai transmis primarul Fritz.

În luna mai 2022, primarul Dominic Fritz semnala faptul că prefectul de Timiş, Mihai Ritivoiu (PSD) l-a somat să dea jos steagurile străine arborate în faţa Primăriei Timişoara pentru că menţinerea lor este contrară legii.

„Sunt steagurile ţărilor din care fac parte oraşele înfrăţite cu Timişoara. Şi care sunt arborate alături de steagul României, de drapelul Uniunii Europene şi de sigla Timişoarei”, a spus Fritz. 

Edilul a mai arătat că legea care reglementează arborarea drapelului României este din anul 1994. 

„Ea aparţine unui alt context istoric, plin de frământări şi temeri. E acolo un articol care, dacă e interpretat la extrem, poate fi citit ca şi cum avem voie să punem steagul unui alt stat doar dacă este o delegaţie oficială din statul respectiv în vizită”, susţine primarul Dominic Fritz.

„Trebuie arborate în permanenţă pe clădirea Primăriei Municipiului Timişoara doar: Tricolorul României, NATO, Uniunea Europeană. Atât. Punct. Nu alte steaguri. (…) Tricolorul României e mai important decât toate steagurile din lume”, se arăta în sesizarea cetăţeanului, transmisă Prefecturii Timiş.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Amenzile date de Jandarmerie după asaltul AUR de la Primăria Timişoara. George Simion a fost „primul amendat“

Asaltul AUR de la Primăria Timişoara. A fost dechis dosar penal pentru violarea sediului profesional VIDEO

Culisele scandalului legat de steagurile străine de la Timişoara. „Tricolorul României e mai important”

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite