Extinderea de 33 de milioane de euro a centrului de cercetare şi dezvoltare Continental, din Timişoara, finalizată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noua clădire construită la Timişoara de Continental FOTO Continental România
Noua clădire construită la Timişoara de Continental FOTO Continental România

Noua clădire de birouri din Timişoara are o capacitate de până la 1.700 de locuri. Aici sunt dezvoltate şi fabricate tehnologii şi produse pentru o mobilitate curată.

Continental a marcat deschiderea activităţii în noua clădire din Timişoara, un spaţiu modern de lucru, care asigură condiţii flexibile de muncă, precum şi zone individuale care asigură un nivel ridicat de concentrare a atenţiei.

Clădirea centrului de cercetare şi dezvoltare are o capacitate de până la 1.700 de locuri. În plus, în acest spaţiu funcţionează şi o zonă de testare şi validare completă a produselor dezvoltate în cadrul companiei. Investiţia în noua clădire este de peste 33 de milioane de euro. Suprafaţa totală construită este de peste 26.000 de metri pătraţi.

„Tehnologii care pun accentul pe o dezvoltare sănătoasă, sustenabilă a industriei auto sunt gândite şi proiectate aici, în centrul de cercetare şi dezvoltare al Continental din Timişoara. Conectivitatea şi comunicarea dintre participanţii la trafic, dintre vehicul şi alte sisteme sau servere, securitatea cibernetică, sistemele de siguranţă activă şi pasivă, maşini autonome, tehnologii pentru o mobilitate comfortabilă şi durabilă, toate aceste aspecte reprezintă tot atâtea direcţii în care mii de ingineri lucrează zilnic aici pentru un viitor mai bun, mobil şi interconectat al oamenilor şi bunurilor acestora. Dorim să creştem în această locaţie în responsabilităţi şi număr de angajaţi. Doar în acest moment căutăm la nivel naţional aproximativ 1.000 de noi colegi”, a spus Christian von Albrichsfeld, directorul Continental România.

FOTO Continental


 

Direcţiile în care compania desfăşoară o activitate intensă vizează dezvoltarea de soluţii inovatoare de software şi hardware pentru interiorul maşinii, siguranţă, precum şi sisteme de navigaţie şi instrumente pentru maşini viitoare, trafic şi vehicule comerciale.
 

„Responsabilităţi noi sunt transferate în locaţia noastră, iar noi competenţe - cloud computing, cibersecurity etc.- conduc la crearea de noi tehnologii necesare dezvoltării sectorului auto. Un concept nou de clădire inteligentă, cu spaţii care stimulează inovarea, colaborarea şi interacţiunea şi, în acelaşi timp, oferă posibilitatea muncii individuale înseamnă şi o formă modernă pentru desfăşurarea afacerii, care pune în prim plan omul, nu locul, şi conduce la performanţă”, a mai spus Christian von Albrichsfeld.

FOTO ContinentalPeste două miliarde de euro în activităţile din România.
 

Continental dezvoltă tehnologii şi servicii inovatoare pentru mobilitatea sustenabilă şi interconectată a oamenilor şi a bunurilor acestora. Continental a realizat în 2021 o cifră de afaceri de 33,8 miliarde de euro şi are în prezent peste 190.000 de angajaţi în 58 de ţări şi pieţe. În 8 octombrie 2021, compania a aniversat 150 de ani de la înfiinţare.
 

În perioada 1999 - 2021 Continental a investit peste două miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele trei domenii de activitate ale companiei sunt reprezentate în România. Continental deţine şase unităţi de producţie şi patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab şi Iaşi. 

FOTO Continental


 

Compania are un centru de distribuţie a anvelopelor în Bucureşti. La finalul anului 2021, Continental avea peste 17.500 de angajaţi, din care peste o treime reprezentată de ingineri şi informaticieni şi va continua să angajeze în funcţie de viitoarele proiecte.

Vă mai recomandăm să citiţi:

Continental Anvelope din Timişoara a investit 3,3 milioane de euro în noul sistem care filtrează mirosurile

Continental a produs anvelopa cu numărul 250 de milioane în fabrica sa din Timişoara

Klaus Iohannis, în vizită la Continental Timişoara. Ce asigurări a primit preşedintele cu privire la poluarea de la fabrica de anvelope

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite