Timișul, din nou pe harta ciclismului. Cupa Max Ausnit, cea mai importantă cursă de o zi din România

0
Publicat:

Lugojul va fi punctul fierbinte al ciclismului românesc, găzduind, în 23 iulie, startul celei de-a 12-a ediții a Cupei Max Ausnit. Competiția va începe la ora 8.00 și va străbate 34 de localități din județul Timiș, punctul de start și finiș fiind Primăria Lugoj.

Cicliștii vor pedala în zona Lugojului FOTO Cupa Max Ausnit
Cicliștii vor pedala în zona Lugojului FOTO Cupa Max Ausnit

Considerată până în acest an neoficial cea mai importantă cursă de o zi din România, Cupa Max Ausnit primit și confirmarea internațională. Începând din acest an este prima competiție de ciclism de șosea de o zi din țara noastră inclusă în calendarul Uniunii Cicliste Internaționale (UCI).

UCI este forul internațional sub egida căruia sunt organizate cele mai importante evenimente cicliste la nivel mondial.

Competiția va avea loc în 29 iulie. Startul va avea loc la Lugoj, la ora 8.00 și va străbate 34 de localități din județul Timiș, punctul de start și finiș fiind Primăria Lugoj.

De-a lungul traseului de 176 km pentru categoria profesioniștilor și de 130 pentru amatori, cei peste 500 de cicliști prezenți la start vor fi testați pe traseul special conceput pentru a oferi un maxim de adrenalină, atât pentru ei, cât și pentru fanii prezenți pe margine: cățărări scurte și abrupte, zone de mare viteză, oportunități pentru evadări sau pentru atacuri susținute, adică toate ingredientele unei curse clasice de nivel mondial.

Cicliștii pedalează în zona Lugoj FOTO Cupa Max Ausnit
Cicliștii pedalează în zona Lugoj FOTO Cupa Max Ausnit

Includerea evenimentului în calendarul UCI reprezintă și garanția participării unor echipe prestigioase din Europa, care vor lupta pentru glorie și pentru punctele puse în joc.

Astfel, și-au anunțat prezența echipe din România, Bulgaria, Italia, Polonia și Ungaria, cea mai titrată dintre ele fiind Team Corratec, participantă în acest an în Turul Italiei.

Prima ediție a Cupei Max Ausnit s-a desfășurat în anul 2010, iar de atunci, anual, a adus în vestul României mii de sportivi și spectatori, nivelul competiției crescând constant de la an la an.

Acest eveniment este organizat de Velocitas și co-finanțat de Consiliul Local și Primăria Municipiului Lugoj.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite