Timișoara va avea un nou complex sportiv. Contractul de proiectare și execuție a fost semnat

0
Publicat:

Baza sportivă de pe strada Mircea cel Bătrân din Timișoara, aflată în stare de degradare, va fi modernizată, cu suprafață sintetică, dimensiuni conforme cu regulile FIFA și un set de facilități avansate.

Vechiul teren de pe strada Mircea cel Bătrân FOTO PMT
Vechiul teren de pe strada Mircea cel Bătrân FOTO PMT

Primăria Timișoara a semnat contractul de proiectare și execuție a lucrărilor de amenajare a terenului și bazei sportive, iar firma contractată are 17 luni la dispoziție, din momentul emiterii ordinului de începere, pentru finalizarea lucrărilor.

Aflat în stare de degradare, terenul va fi transformat în unul modern, cu suprafață sintetică, dimensiuni conforme cu regulile FIFA (90x57m) și un set de facilități avansate.

Proiectul include un sistem de preluare a apelor pluviale, iluminat, alei cu mobilier urban și spații verzi, transformând acest teren într-un loc ideal pentru meciuri oficiale, dar și pentru copiii din cartier sau iubitorii de sport.

Investiți de peste un million de euro este suportată integral din bugetul local. Proiectul va contribui la creșterea calității vieții în cartierele Mehala, Ronaț și nu numai.

Vechiul teren se va transforma FOTO PMT
Vechiul teren se va transforma FOTO PMT

Noul complex sportiv va include pe lângă terenul de fotbal, un teren multifuncțional, o pistă de atletism, tribună, o clădire administrativă dotată cu vestiare, alei și spații verzi, 25 de locuri de parcare auto și 25 de rastele de biciclete.

Terenul multifuncțional va avea dimensiunea 16.00×25.00 metri, dotat cu două porți de handbal și două coșuri pentru baschet, cu suprafață din tartan. 

Zona crossfit constă într-o platformă, amenajată cu bare metalice de dimensiuni mixte și suprafață din tartan. Pista de atletism va fi pe o distanță de 50 metri, cu zona de start și suprafață de decelerare compusă din patru rânduri de 1.25 metri, realizată din tartan.

Între timp, stadionul “Lego” – Eroii Timișoarei este în proces de avizare, fiind făcute toate demersurile în acest sens, iar în câteva luni începe construcția propriu-zisă.

În Timișoara a început, în 2021, și construcția unei baze sportive, pe strada Costică Rădulescu, ridicată de Compania Națională de Investiții. Deși termenul de execuţie era de nouă luni, lucrările au fost stopate.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite