Stadionul „Lego” din Timişoara, în aşteptarea proiectului: „Sper să existe oferte pentru realizarea lui”

0
0
Proiectul stadionului Lego
Proiectul stadionului Lego

Primul stadion nou construit în Timişoara după Revoluţie se va ridica pe Calea Buziaşului. Arena „Lego“ va avea 9.000 de locuri.

În câteva zile se vor deschide ofertele pentru proiectul tehnic şi execuţie a primului stadion care se va construi la Timişoara după revoliţie. Arena cunoscută drept Stadionul Lego se va ridica pe structură metalică, în Calea Buziaşului, în zona fostei fabrici Optica, la ieşirea spre Moşniţa Nouă.  

„18 iulie, ora 15, este momentul în care vom deschide ofertele pentru proiectul tehnic şi execuţie la stadionul din Calea Buziaşului, cunoscut drept "stadionul lego".  

Este un proiect la care ţin foarte mult şi sper să existe oferte pentru realizarea lui. Până atunci sper ca multe societăţi să fie interesate de construcţia lui, mai ales că au fost cerute clarificări, care au fost deja transmise către ANAP.

Ar fi prima construcţie realizată de Timişoara după zeci de ani, pentru a repune infrastructura sportivă locală pe un drum bun”, a anunţat viceprimarul Cosmin Tabără. 

Stadionul va avea minim de 9.000 de locuri din care 508 locuri VIP şi 102 locuri la loje. 

Lângă viitorul stadion se va amenaja un parc cu loc de joacă, precum şi o parcare. 

Investiţia se ridică la 37,3 milioane de le, iar termenul de proiectare şi execuţie este 30 de luni.

Între timp, bătrânul  stadionul “Dan Păltinişanu” aşteaptă să fie demolat, în locul său urmând să apară un modern complex sportiv. Deocamdată e la Compania Naţională de Investiţii, unde este spre finalizare studiului de fezabilitate 

La fel şi proiectul sălii polivalente, aflat în stadiul de finalizare a studiului de prefezabilitate. 


Vă mai recomandăm să citiţi:

Primul stadion construit după Revoluţie la Timişoara va avea 9.000 de locuri. Primarul a semnat documentaţia pentru începerea licitaţiei

Gata documentaţia pentru a scoate la licitaţie proiectul şi execuţia stadionului cu 9.000 de locuri din Timişoara

Mai multe - Timişoara

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite