Spartak Gottlob este singura echipă de fotbal din Divizia D-Timiş care are nocturnă GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătorii de la Spartak Gottlob au cedat pe teren propriu partida cu Flacăra Făget (0-3) la debutul lor în Divizia D. Partida s-a disputat pe singurul stadion cu nocturnă din Divizia D Timiş.

Festivalul Lubeniţei, care va avea loc în acest weekend în localitatea Gottlob, a început, aseară, cu sărbătoarea fotbalului. Echipa Spartak, proaspăt promovată din campionatul judeţean, a debutat în eşalonul patru. Mai mult decât atât, Gotlobul, aflat la 60 de kilometri de Timişoara, a intrat în istoria fotbalului bănăţean: stadionul echipei locale este singurul din Divizia D Timiş care are instalaţie de nocturnă.



„La meciurile noastre este mereu sărbătoare. Jucam şi în judeţ pe nocturnă, dar acum în Liga a IV-a este altceva. Sper să ne menţinem în D. Ne simţim ca pe Nou Camp în tribune”, a declarat unul din suporterii echipei Spartak Gottlob.

Vezi imagini cu meciul din nocturnă de la Gottlob

Nocturna de la Gottlob a fost ridicat în urmă cu trei ani. Fotbaliştii de la Spartak au avut onoarea să joace la oră de Liga Campionilor şi în campionatul judeţean. Pentru a putea juca însă şi în „D”, erau nevoiţi să mărească puterea la 600 de lucşi. Zis şi făcut. Au montat câte două reflectoare noi pe fiecare stâlp, iar Asociaţia Judeţeană de Fotbal a omologat arena.



Consumă puţin

Povestea nocturnei de la Gottlob a început după câteva meciuri amicale disputate în satele din Ungaria. „Avem o colaborarea bună cu cei de la Ujszentivan, care se află lângă Szeged. Ei au o nocturnă frumoasă. De acolo ne-a venit ideea să dotăm şi stadionul nostru. E altă atmosferă să joci seara, pentru că nu mai e nici aşa de cald. Noi vom juca toate meciurile din campionat de la ora 20.00”, Cristian Cerba, viceprimarul din Gottlob.

În timp ce adversarii evoluează pe temperaturi insuportabile, cei de la Spartak Gottlob intră pe teren pe răcoare, după ce apune soarele. „Nocturna a costat 15.000 de euro, iar costurile nu sunt deloc exagerate. Pentru un meci consumă cam 50-50 de lei, ceea ce este foarte puţin”, a mai spus Cerba.Singura nemulţumire a spectatorilor a fost ţânţarii care au fost atraşi de lumina reflectoarelor.



Marketing de calitate

Clubul Spartak Gotlob a fost înfiinţat în 1927, dar nu a reuşit niciodată să treacă de nivelul campionatului judeţean. Acum însă, lubeniţarii au echipă cu imagine. Suporterii pot achiziţiona fanioane, steaguri, insigne, brichete şi pixuri cu însemnele clubului. În scurt timp vor avea şi un imn, la care se lucrează acum. Atmosfera de la stadion va fi susţinută şi de 25 de majorete care participă la concursuri şi în Ungaria.

Gotlobenii sunt pregătiţi de un fost jucător la Dinamo

Fotbaliştii din Gotlob au pierdut pe teren propriu cu 0-3 în faţa celor de la Flacăra Făget, o altă echipă venită din campionatul judeţean. Golurile au fost marcate de Gârz (min 43 şi 61) şi Deac (min 66). Spartak Gotlot este pregătit de antrenorul-jucător Cristian Utfineanţ, un fundaş care a evoluat de-a lungul carierei şi în prima ligă la Dinamo şi UMT. Printre fotbaliştii cu statut de vedetă se numără şi Florin Micu, fost jucător la Poli, despre care se spunea în urmă cu zece ani că este copia lui Mutu.




Fotbaliştii de la Flacăra, primul lider al Diviziei D Timiş îşi desfăşoară antrenamentele pe arena CSS din Timişoara, iar la Făget joacă doar partidele foarte importante. Şi ei au un jucător care a evoluat în Divizia A, Florin Bar (ex.UMT). Unul din cei care susţin financiar această echipă este comisarul şef al Poliţiei Rutiere, Nicolae Istrat.

image
image
image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite