Societatea Timişoara, alături de judecătorul Cristi Danileţ: Legile justiţiei vor rămâne aşa cum au fost gândite de Dragnea, Iordache şi Tudorel Toader

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristi Danileţ FOTO arhiva personală
Cristi Danileţ FOTO arhiva personală

Societatea Timişoara a reacţionat după decizia CSM de a-l exclude din magistratură a lui Cristi Danileţ, judecător în cadrul Tribunalului Cluj.

Societatea Timişoara, care a fost înfiinţată imediat după Revoluţie de intelectualii din capitala Banatului, a luat act de excluderea judecătorului Cristi Danileţ din magistratură. 

Timişorenii protestează, într-un comunicat, împotriva eliminării din magistratură a judecătorului şi au catalogat decizia drept „un troc politic acceptat de toată lumea”. 

„Anunţăm pe această cale că am înţeles mesajul, care este cât se poate de clar. Justiţia rămâne sub controlul politicului, chiar dacă instituţiile europene ne vor sancţiona. 

Legile justiţiei vor rămâne aşa cum au fost gândite de Liviu Dragnea, Florin Iordache şi Tudorel Toader, chiar dacă PNL a strâns voturi pe un discurs împrumutat din stradă, de la cei ce făceau cordoane în jurul palatelor de justiţie pentru a-i apăra pe magistraţi. 

Un troc acceptat de toată lumea: control politic asupra justiţiei contra pensii speciale intacte. Aşadar, ne este perfect limpede: magistraţii care nu acceptă noua ordine vor fi excluşi din magistratură”, au transmis reprezentanţii Societăţii Timişoara într-un comunicat de presă. 

Gestul CSM-ului se adresează şi societăţii civile, pe care o îndeamnă să nu-şi mai petreacă iarna protestând prin pieţele oraşelor, mai susţin cei din Societatea Timişoara. 

„Pentru că maşinăria, odată pornită, nu se va împiedica în manifestaţiile unor „golani” sau „huligani”. Am înţeles mesajul, dar ne rezervăm dreptul, pe care încă mai credem că îl avem, de a reacţiona. Şi pentru că e din nou iarnă şi amintirile sunt încă proaspete, adresăm un mesaj către clasa politică conducătoare: Jos mâinile de pe justiţie!”, a transmis Societatea Timişoara. 


VĂ MAI RECOMANDĂM SĂ CITIŢI:

Judecătorul Cristi Danileţ, la un pas de excluderea din magistratură. Fostul membru al CSM este suspendat până la o decizie a instanţei

Judecătorul Cristi Danileţ: „Tot sistemul ăsta funcţionează cât e uns. Fiecare cunoaşte pe cineva până sus”

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite