Sentinţă finală. Primăria Timişoara a „pompat” ilegal 30 de milioane de lei în echipa de fotba Poli, patronată de Marian Iancu. Banii trebuie recuperaţi

0
0
Pledoaria secretarului Primăriei Timişoara Ioan Cojocari, în acest dosar, nu a contat FOTO Daniel Dancea
Pledoaria secretarului Primăriei Timişoara Ioan Cojocari, în acest dosar, nu a contat FOTO Daniel Dancea

Curtea de Apel Timişoara a emis sentinţa finală în dosarul în care Primăria Timişoara a contestat raportul Curţii de Conturi prin care se constata finanţarea ilegală a echipei de fotbal Poli din Marian Iancu cu aproape 30 de milioane de lei.

UPDATE Primarul Nicolae Robu a catalogat „ciudată” sentinţa Curţii de Apel, dar a spus că hotărârea trebuie respectată. „Nu m-ammai confruntat cu astfel de situaţii. Trebuie să mă documentez să văd ce trebuie făcut. Oricum, mi se pare ciudată  o asemenea hotărâre, dar hotărârile judecătoreşti trebuie respectate şi aplicate. Nu mi se pare ciudată atât hotărârea, cât ce s-a întâmplat în timp. Toate aceste lucruri s-au întâmplat în perioada în care primar era domnul Gheorghe Ciuhandu. Nici Prefectura Timiş şi nici Curtea de Conturi nu a făcut vreo sesizare de ilegalitate şi acum, după atâţia ani, pare ciudat că s-a ajuns la concluzia că această finanţare nu ar fi fost legală”, a declarat Robu pentru „Adevărul”.

Secretarul Ioan Cojocari a declarat pentru pressalert.ro că este în concediu şi o să ofere un punct de vedere la întoarcerea din vacanţă.  

Primăria Timişoara a pierdut procesul prin care a contestat raportul Curţii de Conturi care spune că municipalitatea a finanaţat ilegal echipa de fotbal Poli din perioada lui Marian Iancu, cu peste 30 de milioane de lei. Sentinţa finală a fost emisă de Curtea de Apel Timişoara, după ce primăria pierduse şi în primă instanţă la Tribunalul Timiş. Practic, judecătorii Curţii de Apel Timişoara au menţinut decizia Tribunalului care spune că primăria trebuie să recupereze cele 30 de milioane de lei cu care a finanţat echipa de fotbal Poli Timişoara în perioada în care clubul a fost deţinut de Marian Iancu. Sentinţa Curţii de Apel Timişoara este irevocabilă. 

Banii trebuie recuperaţi
 

La ultimul termen din proces, secretarul Primăriei Timişoara, Ioan Cojocarim cel care a semnat de legalitate finanţarea echipei de fotbal s-a prezentat personal în instanţă pentru a apăra interesele primăriei, gest pe care nu l-a mai făcut în niciun dosar. Sentinţa Curţii de Apel Timişoara este una extrem de importantă pentru că banii trebuie recuperaţi. Mai mult, la DNA există şi o anchetă în care se investighează modul de finanţare a echipei de fotbal. Foarte probabil, decizia Curţii de Apel Timişoara va cântări decisiv în acest dosar. 

Mai multe - Timişoara

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite