Secretul dovleacului la cuptor: „Nu tot ce este bun, frumos şi atrăgător este nociv şi îngraşă“
0Dovleacul la cuptor este nu doar foarte sănătos, ci şi incredibil de simplu de preparat. Desertul este gata în aproximativ 35 de minute.
Toamna este anotipul în care mirosul dovlecului copt ne răsfaţă simţurile. Dovlecul la cuptor se poate consuma ca un minunat desert, nu trebuie neapărat să ajungă în plăcinte sau ştrudele. Pe cât este de bun şi sănătos, pe atât de simplă este şi prepararea acestui desert. În căutarea unei reţete pe internet, am dat de soluţia scriitoarei Julia Henriette Kakucs - născută la Timişoara, dar emigrată în Germania, în 1985.
Iată şi simpatica reţetă a scriitoarei, postată pe portalul evreilor din Timişoara, bjt2006.org:
1. Alege dintre soiurile de dovleac – asemeni partenerului de viaţă – pe cel mai dulce posibil.
2. Spală-l bine, cu atenţie şi grijă, apoi...
3. Împarte-l în porţiuni uşor digerabile.
4. Pregăteşte-i un culcuş... preferabil într-o tavă unsă uşor...
5. … şi încălzeşte, încet, fără să-l infierbinti prea tare... cuptorul.
6. Desertul tău necesită, în medie, 35 de minute.
7. Înmuiat, îl laşi să se răcească...
8. Şi uşor, ca să nu le zdrobeşti, ungi bucăţile de dovleac (sper că nu te-ai gândit la altceva) cu miere şi le presari cu scorţişoară. Dovleacul are puţine calorii, iar scorţişoara este bună împotriva diabetului. Vezi? Nu tot ce este bun, frumos şi atrăgător... este nociv şi îngraşă...