Rembrandt va fi adus la Timișoara cu escortă securizată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

100 de gravuri ale pictorului olandez din cadrul Cabinetului de stampe al Bibliotecii Academiei Române vor ajunge la Timișoara la începutut lunii iunie, dacă planurile conducerii Muzeului de Artă din Timișoara se vor concretiza.

101 dintre cele 128 de gravuri ale pictorului olandez ar putea ajunge la Timișoara. Ar fi pentru prima dată când gravurile lui Rembrandt Harmenszoon van Rijn ar fi expuse altundeva decât în București. Colecția ,care se află la Cabinetului de stampe al Bibliotecii Academiei Române, a fost strânsă de academicienii Gheorghe și Matei Balș, și ulterior donate instituției culturale.
Operele de artă vor ajunge la Timișoara pe un traseu securizat, demn de cel al unui președinte. Toate măsurile de precauție vor fi luate, iar transportul va fi securizat pentru ca gravurile să ajungă în deplină siguranță la Timișoara. Rembrandt Harmenszoon van Rijn, pictor olandez din secolul al XVII-lea, considerat unul din cei mai mari pictori din istoria artei, celebru şi pentru desenele şi gravurile sale, a trăit în epoca ce s-a numit vârsta de aur olandeză, timp în care cultura, ştiinţa, comerţul şi influenţa politică a Olandei au atins apogeul. Rembrandt este autorul a 600 picturi, 300 gravuri şi peste 2000 desene. Maestru al tehnicei de clar-obscur, Rembrandt a fost "singurul pictor care şi-a putut permite să amestece noroiul cu strălucirea ochilor, focul cu cenuşa, sau să facă culorile să strălucească proaspăt, ca o floare, pe giulgiul mortuar roz sau bleu deschis" (Élie Faure).
Expoziția "Rembrandt misticul - oglindit în gravura sa" se va desfășura la Muzeul de Artă în perioada 3-30 iunie.

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite