Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a demisionat din fruntea PNL Timiş: “Decizia este irevocabilă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Robu, în seara  alegerilor parlamentare din 11 decembrie, aşteptând rezultatele FOTO Pressalert
Nicolae Robu, în seara  alegerilor parlamentare din 11 decembrie, aşteptând rezultatele FOTO Pressalert

Nicolae Robu, care a ocupat funcţia de preşedinte PNL Timiş şi vicepreşedinte PNL la nivel naţional, a decis să se retragă, ca urmare a rezulatelor din alegerile parlamentare.

Rezultatele dezastruoase obţinute de PNL la alegerile parlamentare de duminică l-au făcut pe Nicolae Robu, preşedintele filialei Timiş şi vicepreşedinte la nivel naţional, să ceară, luni, organizarea de alegeri interne, dar şi o serie de alte propuneri, printre care dizolvarea actualului BPN prin demisia de onoare a tuturor membrilor săi, în frunte cu Preşedintele partidului, demisia tuturor preşedinţilor de filială care au obţinut un scor mai mic de 30% (deci: inclusiv a subsemnatului. Propunerile sale nu au fost agreate în PNL, astfel că primarul Timişoarei a anunţat că va rămâne simplu membru de partid. 

“Rezultatele obţinute de PNL, în ansamblul sau şi, în subsidiar, de Filiala Timiş a PNL -chiar dacă aceasta s-a situat pe locul 5 pe ţară după numărul de voturi şi pe locul 11 pe ţară după procente - m-au determinat să propun, luni, printr-o declaraţie de presă, o serie de măsuri. Una dintre ele era şi demisia tuturor preşedinţilor ale căror filiale au obţinut mai puţin de 30%, deci, INCLUSIV A SUBSEMNATULUI. Propunerile mele n-au fost, însă, agreate, niciuna. Astăzi de dimineaţă, am comunicat familiei şi unui număr de apropiaţi că am decis să demisionez din funcţia de Preşedinte PNL Timiş. Pe parcursul zilei, am aflat că, la iniţiativa primarului de Sânnicolau Mare, un grup de cca 20-25 de colegi s-au întrunit la Club 21, pentru a pregăti o presiune asupra mea să demisionez. Am decis să nu anunţ nimic în plen, pentru a vedea cu ce colegi am de-a face în partidul atât de drag mie. Văzându-i, am decis să duc lucrurile şi mai departe. Voi rămâne simplu membru PNL, dar, îmi voi înceta orice activitate în partid, câtă vreme partidul va avea membri ca acest primar de Sânnicolau Mare. Desigur, voi exercita, încă, funcţia de Preşedinte, până când conducerea naţională îmi va comunica încetatea mandatului, eventual simultan cu numirea unui preşedinte interimar şi sper că acest lucru să se întâmple cât mai grabnic. Decizia este irevocabilă”, a transmis Nicolae Robu, printr-o declaraţie de presă.

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite