Primarul Nicolae Robu: „Cer Guvernului României să-şi schimbe atitudinea de discriminare faţă de Timişoara”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Robu se poate baza doar pe fondurile de la Uniunea Europeană
Nicolae Robu se poate baza doar pe fondurile de la Uniunea Europeană

Nicolae Robu, primarul Timişoarei, a lansat un atac furibund împotriva Guvernului României, care, după buna obişnuinţă, a ignorant din nou capitala Banatului.

Nicolae Robu, cel care a contribuit la “racordarea” Timişoarei la Bucureşti, prin campaniile electorale de acum doi ani, şi-a dat seama că oraşul de pe Bega nu reperezintă niciun interes pentru Guvern. Timişoara nu a primit nimic de la “centru” în cei 24 de ani, asftel că cei de la Bucureşti nici de acum nu s-au dovedit mai darnici, principala lor preocupare fiind aceea de a strange câţi mai mulţi bani de la timişoreni. 

“Cer Guvernului României să-şi schimbe atitudinea de discriminare negativă faţă de Timişoara! Este inadmisibil ca, în timp ce pentru o mulţime de oraşe-municipii, se găsesc bani pentru tot felul de obiective – mai mult sau mai puţin importante, municipiului Timişoara, cel mai mare contribuitor la bugetul de stat, după Bucureşti, să nu-i revină din acest buget nimic! Ba mai mult, s-a făcut să nu-i revină nimic nici măcar din fondurile europene redistribuite recent! 


Nu merită, oare: 

-Centura de Sud, 

-Centura de Est 

-racordul de la bifurcaţia Arad-Sânandrei la autostradă

- Spitalul Regional 

-Spitalul de Copii

- Liceul Lenau

- Liceul Loga 

-Liceul Calderon 

…să fie finanţate imediat, prioritar?”


Robu susţine că nu inclus în listă bazinul olimpic, sala polivalentă de 15.000 de locuri şi noul stadion, deşi şi acestea sunt obiective extrem de importante pentru oraş. Primarul Timişoarei transmite Guvernului că Timişoara vrea finanţare acum, nu din proiectele europene din perioada 2014-2020, pentru care Primăria este oricum pregătită cu numeroase proiecte.
 

“Ni se tot vântură în ultima vreme – doar suntem în prag de campanie electorală, nu – poveşti că obiectivele noastre vor fi finanţate din fondurile europene 2014-2020. Unu la mână: noi vrem finanţare acum. Doi la mână: finanţarea din fonduri europene nu se poate face prin aprobarea pur şi simplu a cuiva, nici dacă acel cineva ar fi preşedinte intergalactic, ci pe bază de proiecte, jurizate după reguli clare şi într-o cronologie care poate aduce bani efectiv abia la finele lui 2015, în cel mai fericit caz, dar cel mai probabil prin 2016”, a mai spus Robu.

Având în vedere că Timişoara nu a primit bani de la "centru" nici când PNL era la guvernare, acum, când liberalii au ajuns în opoziţie, este cu atât mai greu de crezut că vor veni veşti mai bune de la Bucureşti.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite