FOTO Premieră în Timişoara. A fost cumpărat un utilaj cu care se pot transplanta copacii ca în Occident

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Utilajul de strămutat copaci a costat în jur de 70.000 de euro. Acesta va avea rolul să salveze copacii care stau în calea modernizării oraşului.

Primarul Nicolae Robu a prezentat, astăzi, un utilaj deosebit, care a fost achiziţionat de societatea Rogera, cu care Primăria Timişoara are contract pentru gestionarea spaţiului verde din oraş. 

Este vorba de un tractor dotat cu o instalaţie cu care se poate transplanta copaci, aşa cum se face deja de ani buni în Occident.

"Din câte ştiu este o premieră în România. Nu am văzut nicăieri aşa ceva pe la noi. Acest utilaj extrage arborele în balot, evident cu rădăcină, şi îl poate replanta oriunde. A fost achiziţionat acest utilaj pentru că avem în desfăşurare lucăriei la care apare nevoia de a înlătura anumiţi arbori, pentru că nu putem face amenajările aşa cum s-ar impune. Pe de altă parte, noi dorim ca Timişoara să aibă mult mai mulţi arbori decât a avut până în prezent. Vrem să îi valorificăm pe cei care nu sunt la locul potrivit tranplantând", a declarat Nicolae Robu.

Utilajul a costat în jur de 70.000 de euro. Poate extrage copaci care cântăresc până la o tonă, iar diamentrul arborelui la bază poate fi de până la 50 de centimentri.

Tractorul a fost încercat în faţa primarului Nicolae Robu şi al viceprimarului Dan Diaconu. A fost ales un copăcel aflat pe malul canalului Bega, în zona Iosefin. Utilajul şi-a înfipt ghearele în jurul copacului şi l-a scos cu tot cu rădăcină. Apoi s-a deplasat până pe strada Gheorghe Bariţiu, unde a fost replantat.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite