Primăria pregăteşte deszăpezirea de anul viitor: oraşul va fi împărţit în şase zone

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Firmele de deszăpezire au fost depăşite în iarna recent încheiată
Firmele de deszăpezire au fost depăşite în iarna recent încheiată

Consiliul Local va aproba în şedinţa de marţi caietul de sarcini în baza căruia se va organiza licitaţia pentru deszăpezirea oraşului. Noutatea absolută este că Timişoara va fi împărţită în şase zone.

Până în acest an Timişoara a fost împărţită în două zone mari, iar zăpada de pe străzi a fost împărţită între SC Drumuri Municipale şi Retim. „Nu au venit alte firme la licitaţii”, au motivat reprezentanţii primăriei gestionarea deszăpezirii celor două firme din subordinea municipalităţii.

După iarna trecută, în care activitatea firmelor de deszăpezire a fost dezastruoasă, primăria împarte oraşul în şase zone, dând astfel ocazia şi firmelor mici să participe la licitaţii. Unul din sectoare spre exemplu este cuprins între străzile: Gării – Republicii – Circumvalaţiunii – Demetriade – Avram Imbroane – Canal Bega.

În şedinţa de Consiliu Local de marţi aleşii vor aproba caietele de sarcini pentru organizarea licitaţiilor. Pentru deszăpezirea de iarna trecută, municipalitatea a plătit celor două firme cu care a avut contract 300.000 de euro, pentru cele 30 de zile de curăţare a străzilor. În zilele cu ninsori, timişorenii nu au simţit însă prezenţa maşinilor pe străzi, iar în cele mai multe cazuri, firmele au fost depăşite de stratul mic de zăpadă.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite