Prima mașină de Formula E în România. Bulevard din Timișoara închis pentru show-ul lui Nick Heidfeld

0
Publicat:

Sâmbătă, 24 septembrie, la Timișoara, ZF Group și Universitatea Politehnica Timișoara au prezentat pentru prima dată în România un monopost electric Formula E.

Nick Heidfeld pe bulevardul Pârvan din Timișoara FOTO Ștefan Both
Nick Heidfeld pe bulevardul Pârvan din Timișoara FOTO Ștefan Both


Timp de o oră, bulevardul Vasile Pârvan din Timișoara, pe tronsonul din fața Universității Politehnica, a fost închis sâmbătă circulației, pentru un spectacol automobilistic inedit. Timișorenii au avut ocazia să vadă în premieră un monopost de Formula E, complet electric. Este vorba de o mașină a echipei Mahindra ZF Racing, la volanul căruia s-a aflat fostul pilot de Formula 1, germanul Nick Heidfeld.  Monopostul a concurat în sezoanele 2016-2021 ale competițiilor FIA. 

Nick Heidfeld a concurat în Formula 1, în perioada 2000-2011, pentru echipe precum Gauloises Prost Peugeot, Sauber Petronas, Jordan Ford, BMW Williams, BMW Sauber sau Lotus Renault. 

În calitate de partener tehnologic oficial, ZF furnizează pentru Mahindra Racing întregul sistem de propulsie, inclusiv motorul electric, transmisia și electronica de putere pe bază de Carbură de Siliciu.   

Evenimentul demonstrativ de la Timișoara a fost organizat pentru a celebra dezvoltarea centrului ZF R&D Tech Center și semnarea acordului pentru realizarea unui Centru de Excelență ZF în campusul universității Politehnica. 

Nick Heidfeld la Timișoara FOTO Ștefan Both
Nick Heidfeld la Timișoara FOTO Ștefan Both


Mahindra Racing a fost una dintre cele zece echipe care au luat startul la etapa inaugurală din FIA Formula E, din sezonul 2014-2015, iar de atunci e prezentă an de an, echipa dezvoltând propriul motor electric. 

Mahindra Racing în Formula E 

În al doilea sezon, teamul l-a angajat pe germanul Nick Heidfeld, care a terminat pe locul trei în etapa desfășurată pe circuitul de la Beijing.  

Monopostul de la Mahindra Racing la Timișoara FOTO Ștefan Both
Monopostul de la Mahindra Racing la Timișoara FOTO Ștefan Both


În sezonul 2016-2017, Mahindra a câștigat ePrix-ul de la Berlin prin suedezul Felix Rosenqvist. Echipa a mai obținut nouă podiumuri, iar la finalul sezonului s-a clasat pe locul trei pe echipe. Următorul sezon a încheiat pe locul patru la general pe echipe. 

Nick Heidfeld a stat patru sezoane ca pilot la Mahindra Racing. În 2018, a devenit consilier special și pilot oficial de rezervă pentru Mahindra Racing, acesta fiind înlocuit de un alt fost pilot de Formula 1, Pascal Wehrlein.  

Sute de persoane au asistat la spectacolul de la Timișoara FOTO Ștefan Both
Sute de persoane au asistat la spectacolul de la Timișoara FOTO Ștefan Both


În 2018-2019, piloții Mahindra și-au asigurat o victorie, două podiumuri, terminând campionatul pe locul șase. 

Echipa a terminat sezonul 2019-2020 pe locul nouă în clasamentul constructorilor, iar din sezonul 2020-2021, Mahindra îi are piloți pe Alexander Sims și Alex Lynn. Ultimele două sezoane au fost încheiate pe locul nouă, respectiv locul opt în clasamentul general. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite