Petiție pentru eliberarea chirurgului acuzat de luare de mită: „Lăsați-l să salveze vieți în continuare!”

0
Publicat:

Peste o mie de persoane au semnat, în mai puțin de 24 de ore, o petiție online pentru eliberarea chirurgului timișorean Marian Gașpar, arestat preventiv pentru luare de mită.

Medicul Marian Gașpar a fost arestat preventiv pentru 30 de zile FOTO Arhivă
Medicul Marian Gașpar a fost arestat preventiv pentru 30 de zile FOTO Arhivă

Autorul petiției „Cerem eliberarea Domnului Prof. dr. Marian Gaspar! Lăsați-l să salveze vieți în continuare!” apare ca fiind o femeie pe nume Angelica Anton. Autoarea petiției online, semnată de peste 1.000 de persoane (unele dintre ele cu identitate asumată, altele anonime), arată că „un pacient de 16 ani a fost lăsat pe masa de operație astăzi (n.r. miercuri 28 spetembrie 2022). Singur”, iar „un pacient de 24 de ani, la început de carieră, a aflat că nu mai poate fi operat mâine (n.r. joi 29 septembrie 2022), așa cum aștepta de câteva luni”. Petiția include și mărturii ai unor presupuși pacienți care susțin că medicul nu le-a cerut nimic, iar ei nu au dat, atunci când au fost operați.

„Zeci de vieți pot fi salvate”

Autoarea petiției susține că prin eliberarea din arest a doctorului Gașpar „zeci de vieți pot fi salvate”.

„S-a dispus reținerea preventivă de către magistrați timp de 30 de zile. A fost acuzat de luare de mită, însă până la începerea procesului, acesta putea fi cercetat în stare de libertate și lăsat să continue să își exercite profesia. (…) Zeci de vieți pot fi salvate în următoarele 30 de zile. E în puterea fiecăruia dintre noi să îl susținem  pe dl. prof. dr. Gașpar pentru salvarea vieților pacienților: semnați acum această petiție și distribuiti-o, dacă ați interacționat voi sau un apropiat de-al vostru cu dânsul!”, se mai arată în petiție.

Acuzațiile aduse medicului

Managerul Institutului de Boli Cardiovasculare nu a putut fi contactat pentru a spune dacă, odată cu arestarea medicului Gașpar au rămas pacienți neoperați. Surse din cadrul unității medicale au declarat, însă, că în cadrul unității medicale sunt și alți chirurgi care operează pe inimă. Chirurgul Marian Gașpar, autor al mai multor premiere medicale, a fost arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant luând mită. Potrivit procurorilor, într-o singură săptămână, doctorul Gașpar a primit bani de la pacienți de șase ori, cea mai mare sumă fiind 2.000 de euro, iar cea mai mică 100 de euro.

Averea medicului Gașpar

Declarația de avere a medicului Marian Gașpar arată că acesta are în proprietate o casă cu teren în localitatea Bazoșu Nou, un Audi din 2016 și 170.000 de euro în cont. La capitolul venituri, medicul a declarat pentru anul 2021 o sumă de 120.000 de lei din salariul de medic la Institutul de Boli Cardiovasculare și 120.000 de lei din postura de profesor universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara. Asta înseamnă un venit mediu lunar de 4.000 de euro.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite