Peste 37 de kilometri de drum judeţean modernizat pe fonduri europene, pentru conexiunea cu Autostrada Vestului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest şi Consiliul Judeţean Timiş au semnat contractul de finanţare pentru proiectul de modernizare a drumurilor judeţene, pentru conexiunea cu Autostrada A1.

Proiectul, care are ca beneficiar Consiliul Judeţean Timiş, prevede modernizarea mai multor tronsoane de drumuri judeţene, DJ 693, DJ 692 şi DJ 692C, pe ruta localităţilor Cărpiniş – Biled – Bărăteaz – Gelu, până la limita cu judeţul Arad. 

Sunt lucrări în valoare totală de peste 16 milioane de euro. 

În urma investiţiei, vor rezulta peste 37 de kilometri de drum judeţean modernizat, conectat la reţeaua transeuropeană de transport (TEN-T). 

Proiectul vine în completarea altuia deja contractat prin POR 2014-2020, care are ca beneficiar Consiliul Judeţean Arad, şi anume modernizarea DJ 709E, pe ruta Sânpetru German - limita cu judeţul Timiş, care cuprinde inclusiv construirea unui pod peste râul Mureş. 

Prin implementarea celor două proiecte şi modernizarea infrastructurii rutiere se asigură conexiunea cu autostrada A1 în judeţul Arad, prin intermediul DJ 709.

“Este un drum în parteneriat cu judeţul Arad. Împreună vor lega toată zona de Nord şi de Est a judeţului cu autostrada, este o descărcare foarte bună la Pecica. Practic, locuitorii din zona până spre Sânnicolau Mare pot să vină pe această rută, să urce pe autostră  la Pecica fără să fie nevoiţi să treacă neapărat graniţa în Ungaria. Cu atât mai mult cu cât infrastructura care va fi reabilitată se află într-o situaţie destul de precară, practic va fi o soluţie extraordinară pentru locuitorii din zonă şi, evident, pentru cine doreşte să se coboare de pe autostradă către acea zonă a judeţului”, a declarat directorul general al ADR Vest, Sorin Maxim.

Imagine indisponibilă

Proiectul beneficiază de finanţare prin Regio - Programul Operaţional Regional (Regio-POR) 2014-2020, Axa prioritară 6 - Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională. 

Pe lângă modernizarea celor 37,28 km de drum judeţean, pe traseul respectiv vor fi amenajate 12 staţii de transport călători, vor fi amplasate 805 indicatoare rutiere şi alte elemente de siguranţă a circulaţiei.

Imagine indisponibilă

Perioada de implementare este de 43 de luni.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite