Oscar Berger, directorul ziarului „Timişoara”, a murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oscar Berger 1947-2013
Oscar Berger 1947-2013

Oscar Berger, unul din cei mai cunoscuţi jurnalişti din Timişoara, a pierdut lupta cu o boală cumplită. S-a stins din viaţă la vârsta de 66 de ani.

Oscar Berger nu se mai află printre noi. Directorul ziarului “Timişoara” şi membru în Sociatatea “Timişoara” a murit în noaptea de joi spre vineri. A încetat lupta cu o boală necruţătoare. Avea 66 de ani.

Oscar Berger a fost unul din cei mai importanţi jurnalişti din Timişoara, un om care şi-a sacrificat sănătatea şi averea pentru pasiunea sa: ziarul “Timişoara”, primul cotidian cu adevărat liber înfiinţat după revoluţia din 1989. 

„În ultimii trei ani, am ţinut ziarul cu un camion. Din cursele cu marfă făcute în Germania şi Austria câştigam peste 25.000 de lei pe luna, iar ziarul mă costa 17.000 – 18.000 de lei. Îmi mai rămânea şi mie ceva. Acuma deplasările s-au rărit, nu mai e atât de mult de lucru, iar banii câştigaţi cu camionul nu-mi mai ajung să ţin ziarul în viaţă. Dacă apare un investitor serios, îl vând imediat! Din 1995, de când l-am preluat, mi-am cheltuit aproape toate economiile cu ziarul ăsta! Aproape un milion de dolari, câştigaţi de pe urma vânzarii reţelei de cablu HiFi Quadral către RDS”, spunea Oscar Berger, într-un interviu acordat ziarului Opinia Timişoarei, în 2011. 

Oscar nu s-a abătut niciodată de la principiile sale de anticomunist. A fost un “ţărănist” şi un regalist convins.  În 2011 a primit din partea Regelui Mihai I medalia pentru loialitate şi încrederea acordată Casei Regale. 
 

Dumnezeu să-l odihnească-se în pace!


UPDATE. Ceremonia funerara va avea loc duminică, de la ora 12, la Capela nr. 2 din Cimitirul Calea Şagului. Fiind vorba despre o ceremonie de înhumare a urnei cu cenuşa răposatului Oscar Berger, cei care intenţionează să participe sunt rugaţi să nu aducă coroane mari de flori.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite