Numărul spectatorilor de la Teatrul Naţional Timişoara a crescut de zece ori în ultimii zece ani. Marea provocare  în 2016 – Capitala Culturală Europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Timişoara trag linie la final de 2015, iar cifrele sunt îmbucurătoare, arătând că numărul spectatorilor a crescut de zece ori în ultimii 10 ani. Anul 2016 le aduce mai multe surprize iubitorilor de teatru, mai ales în contextul în care Timişoara se pregăteşte pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii.

Teatrul Naţional Timişoara a reuşit să crască numărul de spectatori anual. Potrivit reprezentanţilor TNT, secretul este repertoriul construit pe profilul spectatorului de mâine. „Teatrul Naţional Timişoara este un teatru care, prin rostul spectacolelor sale are un rol activ în comunitate, la fel şi prin festivalul pe care îl organizează şi care în 2015 a avut o componentă europeană socio-culturală profundă – Art of Ageing – 1st European Theatre and Science Festival, un teatru care înţelege importanţa culturii pentru viitorul comunităţii în care se află”, arată reprezentanţii Teatrului din Timişoara.

Anul 2016 îi aduce Teatrului Timişoara un rol şi mai important, în condiţiile în care toamna lui 2016 aduce desemnarea oraşului Capitală Culturală Europeană în 2021, titlu pentru care concurează şi Timişoara. „Din momentul în care, la inaugurarea Sălii 2 (25 ianuarie 2010), a fost lansată tema candidaturii Timişoarei pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii, Teatrul Naţional s-a simţit responsabil şi a dus această idee mai departe prin invitarea în Sala 2 a unui alt fel de public şi, ca o consecinţă a acestor întâlniri, a înfiinţat Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană, organizaţie care, în continuare, îşi urmează, cu succes, propriul drum”, au mai arătat reprezentanţii Teatrului.

Pentru 2016, Teatrului Naţional aduce în prim plan nume ale unor scriitori şi artişti pe cât de diferiţi, pe atât de implicaţi în traiectoria actuală a culturii: Ingmar Bergman, Radu Jude, Mircea Cărtărescu, Shakespeare, Woody Allen, Kokan Mladenović. „O nouă ediţie a FEST-FDR completează profilul celei de-a doua părţi a stagiunii 2015-2016, în demersul asumat al Naţionalului de a fi aproape de oameni, ancorat în prezent, privind înspre viitor şi încercând, prin tot ceea ce face, să descifreze realitatea pentru spectatorii săi, să construiască un spaţiu teatral al valorilor umane, al înţelegerii şi al responsabilităţii”, au mai arătat reprezentanţii Teatrului Naţional Mihai Eminescu din Timişoara.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite