Microbuze şcolare pregătite pentru  pacienţi cu COVID-19, la Timişoara: „Ambulanţele abia mai fac faţă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Microbuzele STPT ar putea transporta pacienţi cu COVID-19 FOTO STPT Timişoara
Microbuzele STPT ar putea transporta pacienţi cu COVID-19 FOTO STPT Timişoara

Primarul Timişoarei a anunţat marţi că, la nivelul primăriei, se caută soluţii pentru gestionarea crizei COVID-19 după ce numărul cazurilor a crescut, iar paturile ATI sunt pline, la terapie intensivă nefiind marţi niciun loc liber.

Microbuzele Societăţii de Transport Public din Timişoara, folosite până acum şi pentru transportul şcolar, sunt pregătite să transporte pacienţi cu COVID-19. Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a declarat că ambulanţele fac faţă cu greu solicitărilor, iar una din soluţii pentru transportarea pacienţilor este folosirea microbuzelor STPT.

„Ambulanţele abia mai reuşesc să facă faţă. Încercăm să găsim maşini de la regiile şi societăţile comerciale din subordinea primăriei pentru a le pune la dispoziţia Serviciului de Ambulanţă pentru recoltarea de probe la domiciliu pentru a nu fi nevoiţi să folosească ambulanţe pentru asta. Pregătim deja microbuze STPT pe care să le folosim la un moment dat dacă ambulanţele nu mai fac faţă pentru a duce pacienţii la triaj Spitalul Victor Babeş. Dacă se ajunge în această avem deja pregătite microbuze pregătite pentru a duce pacienţii acolo”, a declarat Dominic Fritz.

Primarul Timişoarei a declarat că situaţia din spitale este critică, toate paturile ATI pentru pacienţi cu COVID-19 fiind pline, la Timişoara. „Situaţia este foarte, foarte serioasă. Trebuie să analizăm foarte bine dacă măsurile în vigoare de luni ajung pentru a opri această creştere sau e nevoie de frână de urgenţă mai clară pentru a opri răspândirea virusului”, a mai declarat Dominic Fritz.  

Vă mai recomandăm să citiţi şi: 

Justiţie în vremea pandemiei. Procesele prin videoconferinţă, descrise de o judecătoare: „Îţi apar pe ecran nişte măşti dotate vag cu ochi”

VIDEO Ţăranii au fost scoşi în frig cu tot cu legumele şi fructele lor: În două săptămâni o să fim toţi cu COVID, la spitalul Victor Babeş

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite