Manu Chao s-a întâlnit cu persoanele cu dizabilitate din Timişoara. A fost primul concert din România accesibil persoanelor cu handicap

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Manu Chao şi reprezentanţii "Ceva de spus"
Manu Chao şi reprezentanţii "Ceva de spus"

Concertul susţinut de Manu Chao la Muzeul Satului Bănăţean, a fost primul concert cu adevărat accesibil persoanelor cu dizabilităţi din România.

Înainte de concertul de miercuri seara, Manu Chao s-a întâlnit cu reprezentanţii Asociaţiei „Ceva de Spus”. ”Cum pot să vă ajut în lupta voastră?” a fost întrebarea lui Manu Chao, după ce Raluca Popescu, copreşedinta asociaţiei i-a prezentat activitatea „Ceva de Spus”.

Astfel artistul a invitat-o pe Raluca să transmită mesajul persoanelor cu dizabilităţi în deschiderea concertului: ”Vrem respect pentru abilităţile noastre şi nu milă pentru dizabilitatea cu care ne confruntăm!”

La finalul întâlnirii, Manu Chao a primit în dar un tablou din dopuri de plută făcut de către autoreprezentanţi şi o şapcă inscripţionată cu „Ceva De Spus”, pe care a purtat-o pe durata concertului.

”Mulţumim foarte mult organizatorilor concertului nu doar pentru că au făcut posibilă această întâlnire dar şi pentru faptul că au făcut efortul de a accesibiliza concertul. Minipodiumul pentru persoanele cu dizabilităţi şi mai ales utilizatorilor de scaun rulant a fost foarte util, am avut o vizibilitate bună, am dansat şi pentru prima dată am simţit cu adevărat că fac parte din public” a declarat Raluca Popescu.

"Mulţumim <Ceva de Spus> pentru susţinerea îndelungată a evenimentelor PLAI şi pentru colaborarea ce durează, deja, de câţiva ani. Este foarte important să arătăm tuturor că persoanele cu dizabilităţi au dreptul să se bucure de cultură, la fel ca oricare dintre noi. Suntem mândri că încercăm împreună să accesibilizăm cultura, oferind spaţii special amenajate la evenimentele din portofoliul nostru, şi ne dorim ca asta să se întâmple la cât mai multe evenimente culturale din ţară." a declarat Andreea Iager Tako, voluntar, co-fondator PLAI Festival.

Concertul Manu Chao a fost organizat de Plai Festival, persoanele cu dizabilităţi având accesul gratuit sub deviza „Cultură Accesibilizată!”.

Citiţi şi:

FOTO Manu Chao, concert în ploaie la Timişoara, în faţa a peste 2.000 de oameni

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite