Jurnalistul Oscar Berger, fostul director al ziarului „Timişoara”, propus Cetăţean de onoare post-mortem

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Orza, consilier local şi preşedinte PNŢCD Timişoara, va înainta propunerea Consiliului Local, ca Oscar Berger să fie desemnat Cetăţean de onoare post-mortem

Oscar Berger, unul din cei mai importanţi jurnalişti timişoreni, membru al Societăţii „Timişoara” şi director al ziarului „Timişoara”, a murit în noaptea de joi spre vineri. A încetat lupta cu o necruţătoare boală, la vârsta de 66 de ani. 

„A plecat dintre noi Oscar Berger, un om deosebit de sufletist şi muncitor, care a crezut cu tărie în valorile fundamentale ale democraţiei, libertăţii cuvântului şi ale Monarhiei Constituţionale române. Regizor şi jurnalist, Oscar s-a implicat încă din 11 martie 1990 în activităţile Societăţii Timişoara, în 1995 urmând să preia conducerea ziarului care poartă numele oraşului nostru: Timişoara. S-a implicat până la propiul sacrificiu luptând cu arme de jurnalist pentru o Românie aşa cum am visat-o cu toţii în decembrie 1989”, a declarat Adrian Orza, preşedintele PNŢCD Timişoara. 


Acesta va propune în Consiliul Local, ca veşnic respect faţă de un om dedicat trup şi suflet Timişoarei, să fie desemnat Cetăţean de onoare post mortem. 

“Susţinător constant al principiilor Proclamaţiei de la Timişoara, Oscar Berger a militat neobosit pentru tranformarea democratică a societăţii româneşti, promovând spiritul civic, libertatea, justiţia şi moralitatea în politică, prin eliminarea din viaţa publică a foştilor securişti şi activişti comunişti. Urmărit ani de zile de agenţii regimului represiv comunist, după 1989 şi-a publicat dosarul aflat in arhivele Securităţii.

A fost în primul rând un om de acţiune, curajos şi totodată generos, dispus să-şi sacrifice timpul, energia şi resursele pentru apărarea adevărului, de multe ori incomod pentru cei aflaţi la putere. Oscar s-a dovedit un bun camarad, activ în proiectele societăţii de salvare a memoriei rezistenţei anticomuniste, promovând idealurile Revoluţiei din 1989, spiritul deschis, tolerant şi intercultural al oraşului.

Dispariţia sa este, astfel, o mare pierdere atât pentru noi, cât şi pentru timişoreni. Oscar Berger defineşte în mare măsură spiritul Timişoarei, în ceea ce are acesta mai bun”, se arată într-un comunicat trimis de Consiliul de Conducere al Societăţii „Timişoara”.

Cei care doresc să îi aducă un omagiu lui Oscar Berger o pot face duminică, de la ora 12.00, la Capela nr.2 din Cimitirul Calea Şagului. Aici va avea loc o ceremonie funerară de înhumare a urnei cu cenuşa răposatului Oscar Berger. Astfel, cei care intenţionează să participe sunt rugaţi să nu aducă coroane mari de flori.

Ultimul articol scris de Oscar Berger: Ultimele meditaţii înainte de a ne despărţi pentru o perioadă mai lungă


Citeşte şi:
 

Oscar Berger, directorul ziarului „Timişoara”, a murit

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite