Incident grav, la Timişoara. Semafoarele au „murit” pentru a doua zi consecutiv. Primarul Robu: „Acum se poate vedea ce înseamnă semafoarele de fapt”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook/Info Trafic jud. Timiş
FOTO Facebook/Info Trafic jud. Timiş

Circulaţia din Timişoara a fost dată peste cap joi după – amiaza după ce sistemul de semaforizare a „murit”. Potrivit primarului Nicolae Robu, problemele sunt cauzate de defecţiuni în sistemul de alimentare cu energie electrică a semafoarelor.

Haos în traficul din Timişoara după ce sistemul de semaforizare a picat în mare parte. Potrivit primarului Nicolae Robu, aproximativ 80 la sută dintre semafoarele din oraş sunt nefuncţionale. „Acum se poate vedea ce înseamnă semafoarele de fapt”, a declarat Robu, criticat în trecut pentru că a umplut oraşul de semafoare.

Referitor la problemele care au generat căderea sistemului, Nicolae Robu a declarat că e o problemă în alimentarea cu energie electrică a sistemului de semaforizare. Primarul a catalogat ciudat faptul că a fost afectat şi sistemul care asigură backup-ul în astfel de situaţii.

„Este o cădere de tensiunie şi nu sunt alimentate semafoarele. Se lucrează la depistarea locului în care este defecţiunea. Este o problemă mai generală, inclusiv pe sursa de rezervă. Nu vreau să mă avânt să spun lucruri grave. Şi ieri s-a întâmplat la aceeaşi oră, la câteva semafoare din puncte importante cum ar fi Punctele Cardinale.  Este o chestiune de siguranţă maximă. O să vedem pentru că pe comunicaţiile noastre se întâmplă....Nu mai pot să spun nimic despre asta. Este o reţea de comunicaţii complexă şi multifuncţională şi ne crează foarte mari probleme aceste defecţiuni. O să vedem care este cauza. Este surprinzător că nu merge nici alimentarea de rezervă”, a declarat Nicolae Robu, potrivit căruia cei de la Enel „spun că nu ei nu ştiu să aibă o problemă”. „S-a comutat pe alimentarea noastră şi tot nu merge”, a declarat primarul Nicolae Robu.  

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite