Gest de mare omenie din partea francezului Manu Chao, la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Manu Chao a cântat cu şapca primită cadou de la Asociaţia "Ceva de spus"
Manu Chao a cântat cu şapca primită cadou de la Asociaţia "Ceva de spus"

Manu Chao, unul dintre cei mai bine vânduţi artişti din Europa, s-a oferit să sprijine financiar Asociaţia “Ceva de spus”.

Cei de la Asociaţia “Ceva de spus”, care se luptă pentru drepturile persoanelor cu handicap în Timişoara, încearcă de ani de zile să facă rost de un microbus, de care au mare nevoie pentru deplasările din oraş şi în afara lui. Microbusul special costă în jur de 30.000 de euro, bani de care nu dispun cei de la “Ceva de spus”.

Un important ajutor a venit din partea artistului francez Manu Chao, care a concertat, miercuri seara, la Timişoara. Unul dintre cei mai bine vânduţi artişti din Europa s-a întâlnit cu reprezentanţii asociaţiei şi le-a promis că va dona o sumă de bani pentru a-i ajuta să cumpere mijlocul de transport.

“Noi avem strânşti cam 8.000 de euro pentru cumpărarea microbusului. Ne va ajuta foarte mult nu doar pentru deplasarea în oraş, ci şi în cele din ţară. Acum deplasările sunt făcute cu trenul şi sunt un calvar. Cu avionul nu se poate zbura. Colega noastră Raluca a fost refuzată de compania aviatică pe motiv că nu era în siguranţă nici ea, nici pasagerii”, a declarat Szövérdfi-Szép Zoltán, din partea Asociaţiei „Ceva de spus”.

Cei de la Asociaţia „Ceva de spus” au fost vizitaţi de Manu Chao, care este cunoscut pentru acţiunile sale umanitare. Artistul a promis că va face o donaţie în contul asociaţiei. Mai mult, fracenzul a purtat pe cap în timpul concertului de la Muzeul Satului, o şapcă inscripţionată cu "Ceva de spus".

“Manu Chao a avut o atitudine firească, naturală. Unii oameni nu sunt obişnuiţi să socializeze cu persoane cu dizabilităţi. Artistul însă a fost foarte deschis. Partea bună este că pe lângă suma de bani pe care ne-a promis-o, el s-a oferit să ne sprijine pe viitor. Asta e cel mai mare câştig, că am fost îmbrăţişaţi de un artist de talie international”, a mai spus Szövérdfi-Szép Zoltán.
 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite