George Simion şi susţinătorii AUR n-au fost lăsaţi să aprindă lumânări pe treptele Catedralei din Timişoara VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Simion şi simpatizanţii AUR în faţa Catedralei din Timişoara FOTO Ş.Both
George Simion şi simpatizanţii AUR în faţa Catedralei din Timişoara FOTO Ş.Both

Comemorare cu scandal în centrul Timişoarei. George Simion, liderul AUR, a fost apărat de un cordon de jandarmi în timp ce se adresa timişorenilor care l-au votat.

GALERIE FOTO MARŞUL SUPORTERILOR TIMIŞORENI

Aşa cum era de aşteptat, prezenţa lui George Simion la comemorarea Revoluţiei din 1989 s-a lăsat cu scandal. Jandarmii au fost nevoiţi să facă un cordon între Simion şi câţiva timişoreni nemulţumiţi de prezenţa liderului AUR, acuzat că a dus în Parlament doi ofiţeri implicaţi în reprimarea Revoluţiei.

George Simion a ţinut să vină la Timişoara să mulţumească alegătorilor pentru voturile lor. Totodată, Simion susţine că de 15 ani vine la Timişoara pe data de 16 decembrie, pentru a participa cu suporterii bănăţeni la marşul Eroii nu mor niciodată.

Alături de George Simion s-au aflat şi mai mulţi revoluţionari timişoreni, printre care Ioan Bânciu şi Ioan Savu. De cealaltă parte a baricadei s-au aflat profesorul Vasile Popovici şi Corneliu Vaida, ambii participanţi la evenimente de acum 31 de ani.  

Vasile Popovici a încercat să-l bruieze pe Simion, care iniţial nu a purtat mască când a început să vorbească la microfon.  „Pune-ţi masca! Că ne infectezi”, s-a auzit din tabăra anti-Simion. 

Marşul supoterilor timişoreni în memoria Revoluţiei din 89  FOTO Both
Marşul supoterilor timişoreni în memoria Revoluţiei din 89  FOTO Both

Din faţa Operei, Simion şi votanţii AUR au plecat spre Catedrală, cu intenţia de a aprinde lumânări pe treptele Catedralei Mitropolitane Ortodoxe. Aici au fost aşteptaţi însă de o mână de timişoreni care erau decişi să nu-l lase pe George Simion să se apropie de catedrală. Şi de această dată, între cele două tabere s-au aflat jandarmii. 

Marşul supoterilor timişoreni în memoria Revoluţiei din 89  FOTO Both

„Va trece doar peste cadavrul meu”, spunea Corneliu Vaida, primul purtător de cuvânt al revoluţionarilor din Timişoara, în decembrie 89. 

Până la urmă, simpatizanţii AUR au aprins lumânările pe platoul din faţa catedralei. 

George Simion a acuzat PNL de organizarea acestui blocaj. 

Evenimentul organizat de Simion nu a primit autorizaţie din partea Jandarmeriei din Timişoara.

„Sunt curios cum se va sancţiona manifestaţia neautorizată a AUR şi faptul că Simion n-a purtat masca!”, se întreba Corneliu Vaida.

De această dată, George Simion nu s-a mai alăturat celor de la Asociaţia Druckeria, pentru marşul organizat de suporteri. Aceştia s-au strâns în faţa Bisericii Reformate din Piaţa Maria, de unde au plecat în marş, pe traseul Catedrală - Piaţa Victoriei - Piaţa Unirii - Cimitirul Eroilor, unde au depus coroane.  

Marşul supoterilor timişoreni în memoria Revoluţiei din 89  FOTO BothSuporterii au primit autorizaţie pentru un marş cu o prezenţă de maximum o sută de persoane. 

Marşul supoterilor timişoreni în memoria Revoluţiei din 89  FOTO Both

Înainte de a ajunge cu autocarul AUR în centrul Timişoarei, George Simion s-a întâlnit cu ÎPS Ioan Selejan, mitropolitul Banatului, cei doi având o relaţie mai veche de amiciţie. 

Marşul supoterilor timişoreni în memoria Revoluţiei din 89  FOTO Both


Vă mai recomandăm:
 

Societatea Timişoara, împotriva prezenţei lui George Simion la comemorarea Revoluţiei: Au doi ofiţeri implicaţi în reprimare
 

George Simion, nedorit la marşul în memoria revoluţiei din Timişoara: „Este şeful unui partid de legionari sadea”
 

Misterele de AUR ale generalului de Armată ajuns deputat, care a luptat împotriva Revoluţiei la Timişoara

FOTO VIDEO „Eroii nu mor niciodată” –marşul suporterilor alb-violeţi în memoria victimelor Revoluţiei din 1989
   

FOTO Marşul suporterilor alb-violeţi în memoria Revoluţiei. Şi după 29 de ani s-a strigat: “Păcat, păcat de sângele vârsat!”

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite