Societatea Timişoara, împotriva prezenţei lui George Simion la comemorarea Revoluţiei: Au doi ofiţeri implicaţi în reprimare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea Timişoara a reacţionat la vestea că George Simion şi reprezentanţii partidului AUR se pregătesc să participe la Timişoara la un eveniment dedicat revoluţiei din 1989.

Societatea Timişoara a transmis un comunicat prin care îşi arată nemulţumirea faţă de participarea lui George Simion şi ai membrilor partidului AUR, la un eveniment pentru comemorarea revoluţiei din 1989. 

16 decembrie este o zi importantă pentru Revoluţia de la Timişoara. E prima noastră zi de proteste din 1989, o zi fără de care nimic n-ar fi fost posibil, într-o înlănţuire logică de evenimente înălţătoare, tragice şi, finalmente, triumfătoare.   

Ideea că la acest moment se aşteaptă venirea la Timişoara a lui George Simion, şeful unui partid ultranaţionalist, partid în care se regăsesc şi doi ofiţeri implicaţi în reprimarea Revoluţiei, ne obligă pe noi, timişorenii, să protestam împotriva acestei prezenţe neavenite. 

Este vorba despre parlamentarii AUR Francisc Tobă şi Nicolae Roman. 

Francisc Tobă, fost deputat PSD, a fost trimis în judecată în dosarul Revoluţiei de la Sibiu. Dosarul rămăsese în lucru la Parchetul militar, când Francisc Toba a căutat la Adrian Năstase sprijin politic. 

Numele lui Nicolae Roman a fost vehiculat, de mai multe ori, în legătură cu reprimarea Revoluţiei de la Timişoara, în volumele editate de Memorialul Revoluţiei din Timişoara. 
 

Înainte de a veni la Timişoara, George Simion, ca şef de partid şi ca cel care a întocmit listele de candidaţi, ar trebui să se dezică de astfel de personaje şi să le ceară demisia imediată din Parlament, pentru că altfel nu vom crede niciodată în buna sa credinţă atunci când se va alătura marşului recunoştinţei, la Timişoara. 

Fără demisiile celor doi, George Simion nu se poate alătura comemorărilor Revoluţiei din Timişoara. 

Pe de altă parte, Timişoara respinge şi a respins întotdeauna, naţionalismul. 

În 16 decembrie 1989, naţionalismul lui Ceauşescu s-a clătinat sub prima lovitură a Timişoarei. 

Am învins, fiindcă timişorenii nu au crezut în chemările naţionalismului şovin, am învins fiindcă aici toate naţionalităţile au fost unite, am învins fiindcă am respins tot ce, acum, reprezintă partidul lui George Simion. 

În Punctul 4 al Proclamaţiei de la Timişoara spunem răspicat că naţionalismul nu are ce căuta în România pe care, de atunci, încercăm să o refăurim. 

Şi în acest sens, considerăm prezenţa la Timişoara a unei delegaţii AUR a fi o provocare şi o profanare a idealurilor Revoluţiei şi ale Proclamaţiei de la Timişoara, la care ne opunem categoric, a transmis Florian Mihalcea, preşedintele Societăţii Timişoara. 

Marşul suporterilor timişoreni va începe la ora 18.00, în faţa Bisericii Reformate din Piaţa Maria, în timp ce AUR anunţă adunarea în Piaţa Victoriei, la ora 17.00.
 

Vă mai recomandăm:

George Simion, nedorit la marşul în memoria revoluţiei din Timişoara: „Este şeful unui partid de legionari sadea”
 

Misterele de AUR ale generalului de Armată ajuns deputat, care a luptat împotriva Revoluţiei la Timişoara

FOTO VIDEO „Eroii nu mor niciodată” –marşul suporterilor alb-violeţi în memoria victimelor Revoluţiei din 1989
 

FOTO Marşul suporterilor alb-violeţi în memoria Revoluţiei. Şi după 29 de ani s-a strigat: “Păcat, păcat de sângele vârsat!”

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite