FOTOGALERIE Curăţenie după model newyorkez în capitala Banatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Azi a intrat în vigoare parcarea alternativă, pentru efectuarea curăţeniei pe bulevarde. Şoferii care nu au ţinut cont de avertizări şi nu au parcat în zonele interzise s-au ales cu maşini ridicate şi amenzi drastice.

GALERIE FOTO CU CAMPANIA DE CURAŢIRE A BULEVARDELOR DIN TIMIŞOARA

După o campanie de două săptămâni de avertizări destinate şoferilor, municipalitatea a implementat de astăzi parcarea alternativă în Timişoara. Astfel, o dată pe săptămână, parcarea este interzisă pe câte un bulevard programat, între orele 8 şi 15.30. Edilii au decis că aceasta este singura soluţie pentru a putea face curăţenie pe principalele bulevarde, presărate cu straturi groase de praf şi noroi pe marginea bordurilor.


image

Nu toţi şoferii au înţeles mesajul, astfel că timişorenii care au ignorat noile indicatoare s-au trezit cu maşinile ridicate. Pe lângă amenda de 120 lei pentru parcare neregulamentară, şoferii neatenţi au avut de scos din buzunare şi 550 de lei, taxa de tractare şi depozitare.
Există prea puţin spirit civic. Chiar dacă au văzut plăcuţele, foarte mulţi nu au dat importanţă mesajului. Astfel că maşinile au fost ridicate”, a spus Adrian Puşcaş, şeful Serviciului Salubritate din Primărie.


image

În primele ore, Poliţia Rutieră a făcut cu greu faţă maşinilor parcate pe interzis. Aceştia au avut la dispoziţie doar patru maşini de tractare, în condiţiile în care astăzi s-a lucrat pe străzile Dorobanţilor, S. Bărnuţiu, bv. T. Ionescu, Calea Aradului, Circumvalaţiunii şi Calea Şagului.

Praful sufocă oraşul

Parcarea alternativă a fost făcută în vederea îmbunătăţirii calităţii aerului în oraş, care, conform datelor furnizate de Agenţiei de Protecţia Mediului, nu se află în limita normelor admise.

„Plafonul de 10 microni al prafului este depăşit de 30 de ori în Timişoara. Sperăm că prin acest disconfort creat cu parcările să compensăm cu ridicarea calităţii aerului. Oamenii sunt nemulţumiţi că nu au locuri de parcare, dar o dată pe săptămână nu e prea mult”, a mai declarat Adrian Puşcaş.(foto)


image
image

Deşi se plâng de lipsa locurile de parcare, şoferii timişoreni au fost mult mai îngăduitori în cazul parcărilor alternative. „Este o idee foarte bună pentru că oraşul e foarte murdar. Trebuie făcut un sacrificiu dacă vrem curăţenie. Dacă vreau praf mă mut la ţară”, a spus Ovidiu Bosna.(foto)

image

Înţeleg că trebuie să faci curăţenie, dar amenzile sunt prea mari. Mai ales că sunt probleme cu locurile de parcare. Poate că puteai găsi totuşi şi alte soluţii”, a declarat şi Ioan Cornea (foto).


image

"E o măsură puţin gândită. E normal să se facă curăţenie, dar putea să facă asta la 11 seara. E mai răcoare şi pentru ei", a spus şi Daniel Puşcaş.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite