FOTO Pasionaţii de maşini retro şi-au scos „bătrânele decapotabile”, la Parada Primăverii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Auto Union Wanderer condusă de Nicolae Strugariu
Auto Union Wanderer condusă de Nicolae Strugariu

Clubul Retro Mobil Timişoara a organizat Parada Primăverii a maşinilor de epocă. Cei mai fericiţi de vremea frumoasă au fost posesorii maşinilor decapotabile

Pasionaţii de maşini de epocă s-au întâlnit în Piaţa Victoriei, mai exact pe platoul din faţa cinematografului Timiş, unde au expus „bijureriile” pe patru roţi, pentru ca timişorenii să le poată admira. 

La Parada primăverii, organizată de Clubul Retro Mobil, au participat 16 maşini, care mai de care mai frumoase. Cea mai veche maşină a fost un Auto Union Wanderer, fabricat în 1938. 


„Este părintele Audi. Înainte de război, patru fabrici s-au unit, pentru a se salva de la faliment. Aşa au apărut cele patru cercuri, care după anii 50 a devenit emblema Audi”, a spus Nicolae Strugariu, proprietarul maşinii. Bărbatul se află la prima paradă, afirmând că este un hobby mai nou pentru el. „Sunt nouă în branşă, dar pot să spun că dacă te prinde acest microb nu te mai laşi. Mai am acasă un Fiat Topolino din 1937 şi un VW din 1978”, a mai declarat Strugariu.
 

Proprietarul afrimă că maşina de epocă Auto Union Wanderer, decapotabilă, poate ajunge şi la preţul de 20.000 de euro.

Parada Primăverii Timişoara


 

Proprietarii de maşini vechi s-au plimbat prin oraş, în coloană, pe traseul Centru-Calea Şagului, însoţiţi de o maşină de poliţie, dar apoi fiecare s-a dus pe drumul lui. Cei mai fericiţi păreau proprietarii de maşini decapotabile, mai ales că vremea în Timişoara este cu adevărat primăvăratică. 


Printre maşinile de la Parada Primăverii s-au mai aflat un Buick, un Fiat şi Un Mercedes, toate construite la sfâşitul anilor 30, un Cadillac El Dorado din 1973, un Bentley S1 din 1959, un Ford Mustang, un Mercury din 1959. De asemenea, au putut fi văzute Renault Gordini, Gaz, dar şi câteva modele Dacia, din perioada primelor unităţi apărute la Piteşti. A mai fost şi o motocicletă Mobra.

Parada Primăverii Timişoara


 

Parade de acest gen au avut loc în toată ţara, sub egida Retro Mobil Club România.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite