FOTO Cupa UEFA Champions League a poposit la Timişoara: Belodedici nu a apucat să ridice trofeul câştigat în 1991

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trofeul UEFA Champions League a ajuns la Timişoara, în cadrul unui turneu care a demarat în Germania, la Berlin. Invitaţii evenimentului au fost Miodrag Belodedici şi Iosif Rotariu

UEFA Champions League Trophy Tour a poposit în Piaţa Victoriei, unde timişorenii au făcut coadă pentru a urca în busul decapotabil care a adus cel mai râvnit trofeu al fotbalului european.

La eveniment au fost invitaţi Miodrag Belodedici, singurul fotbalist român care a câştigat de două ori Cupa Campionilor, şi Iosif Rotariu, care a fost aproape de acest trofeu, jucând finala în anul 1989.

“Am câştigat cupa cu două Stele: de la Bucureşti şi de la Belgrad. Sentimental, a fost mai important primul, cel cu Steaua Bucureşti, pentru că eram şi mai tânăr. În ambele meciuri am câştigat competiţia după lovituri de la 11 metri. Puţină lume ştie că în 1991, când am câştigat cu Steaua Roşie Belgrad, nu am ridicat cupa. Nu am apucat. Era prea multă lume în jurul cupei, toată lumea s-a băgat în faţă. Eu nu am mai ajuns. Nu ştiu dacă va mai câştiga vreodată o echipă românescă acest trofeu. Poate cândva, nu se ştie. Nu văd să ajungă să câştige această cupă nici măcar o echipă din partea estică a Europei”, a spus Miodrag Belodedici.

Iosif Rotariu a fost aproape de acest trofeu. Bănăţeanul a ajuns în lotul Stelei la două săptămâni după ce echipa condusă de Emerich Jenei a câştigat finala cu FC Barcelona.

“În 1989 am fost aproape şi eu, pentru că am jucat finala cu AC Milan, pe care însă am pierdut-o cu 4-0. Am văzut cupa, era acolo, dar nu am reuşit să ajung la ea. Astăzi am avut ocazia să pun mâna pe ea. Dacă vrem să fim realişti, ]n viitorul apropiat nu va mai câştiga o echipă din România. Ştim bine sumele de bani care se vehiculează în fotbalul mondial”, a declarat Iosif Rotariu.

De la inaugurare, în anul 1955, 22 de cluburi diferite au câştigat cea mai importantă competiţie a cluburilor. Real Madrid a câştigat de nouă ani, AC Milan de şapte ori, iar Liverpool de cinci ori.

Trofeul UEFA Champions League, prezentat de UniCredit, a pornit din Berlin, pe 20 septembrie. Din Ungaria, cupa a ajuns la Timişoara. Mâine va fi la Cluj, iar pe 2 octombrie la Braşov. Între 4-6 octombrie va fi Cupa Ligii Campionilor va fi expusă la Bucureşti. Urmează Bosnia-Herzegovina şi Bulgaria.

 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite