Klaus Iohannis, în vizită la Continental Timişoara. Ce asigurări a primit preşedintele cu privire la poluarea de la fabrica de anvelope

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis la Continental AG
Klaus Iohannis la Continental AG

Klaus Iohannis, preşedintele României, a participat la evenimentele care marchează 20 de ani de activitate a companiei Continental în oraşul de pe Bega.

Compania germană Continental sărbătoreşte 20 de ani de activitate în Timişoara, respectiv în România. Invitatul special al evenimentului aniversar a fost preşedintele Klaus Iohannis. 

Cu această ocazie, Klaus Iohannis a conferit Ordinul Meritului Industrial şi Comercial în Grad de Ofiţer companiei Continental, pentru performanţele obţinute şi investiţiile realizate în domeniul cercetării şi dezvoltării de noi tehnologii în industia auto.
 

Klaus Iohannis a susţinut la Timişoara o alocuţiune în cadrul ceremoniei de decorare a companiei Continental Automotive.
 

„Felicit conducerea companiei pentru modul în care a înţeles să ofere, de-a lungul timpului, oportunităţi de dezvoltare şi de investiţii, atât în plan local, cât şi pentru economia noastră. Interesul constant pentru dezvoltare v-a propulsat în rândul celor care dau tonul în industrie şi redefinesc viitorul mobilităţii.
 

Pentru o creştere economică sustenabilă, avem nevoie de tehnologie prietenoasă cu mediul şi sigură. Avem nevoie de decizii şi acţiuni responsabile, atât din partea autorităţilor, cât şi din partea mediului de afaceri. Şi avem nevoie de inovare.
 

În urmă cu 20 de ani, aţi început activitatea în România, în acest oraş care este kilometrul zero al democraţiei şi libertăţii noastre. Timişoara este, fără discuţie, un simbol al schimbării noastre democratice, dar şi al dezvoltării. Acum, sunteţi unul dintre cei mai mari exportatori ai economiei româneşti. Aveţi peste 20.000 de angajaţi din ţara noastră, dintre care o treime sunt ingineri şi specialişti IT în centrele de cercetare şi dezvoltare. Sunteţi un partener constant în educaţia profesională pentru tinerele generaţii. Pentru performanţele deosebite ale companiei şi rezultatele obţinute, am decis să decorez astăzi, la Timişoara, compania Continental Automotive România”, a spus Klaus Iohannis.

Iohannis la Timişoara

Preşedintele României a vizitat atât fabrica de anvelope Continental, de pe strada Avram Imbroane, cât şi la sediul companiei Continental Automotive, de pe strada Siemens. A avut discuţii cu reprezentanţii companiei privind investiţiile derulate aici, planurile lor de viitor şi contribuţia la dezvoltarea economică a zonei.

“Am văzut şi măsurile luate pentru a asigura protecţia sanitară a angajaţilor, ceea ce arată responsabilitatea faţă de cea mai importantă resursă a unei companii, şi anume oamenii.
 

În privinţa aspectelor care îi preocupă pe timişoreni referitor la fabrica de anvelope, am primit asigurări că finalizarea investiţiei privind staţia de ameliorare a calităţii aerului va răspunde în mod adecvat interesului cetăţenilor.
 

Am discutat, bineînţeles, despre impactul economic al pandemiei şi implicarea mediului de afaceri în gestionarea efectelor în plan local. Salut astfel de iniţiative de susţinere a sectorului sanitar. Ceea ce am văzut la Timişoara este un exemplu de solidaritate, care merită continuat şi dezvoltat.
 

Salut, de asemenea, implicarea mediului de afaceri în promovarea şi susţinerea educaţiei. Am remarcat faptul că, în ciuda crizei actuale, interesul pentru învăţământul dual a rămas la fel de puternic, iar clasele cu acest profil, organizate şi cu sprijinul Continental, se bucură de mare apreciere în rândul tinerilor”, a mai spus Iohannis.


 

Continental este una dintre cele mai mari companii tehnologice care îşi desfăşoară activitatea în România. Germanii aveau la finalul anului 2019, în România, la Braşov, Carei, Iaşi, Nădab, Sibiu şi Timişoara, aproximativ 20,000 de angajaţi care lucrau în centrele de inginerie şi în unităţile de producţie. 

În perioada 1999-2019, Continental a investit 1,8 miliarde de euro în activităţile din România. 

Numai în 2019, compania a investit aproximativ 200 de milioane de euro în operaţiunile sale din România. 

Continental a investit şi un milion de euro în proiecte desfăşurate în sistemul educaţional, în programe pentru studenţi, precum şi pentru dezvoltarea şcolii profesionale duale în România.

În cei aproape 20 de ani de activitate, Continental Anvelope Timişoara a produs şi livrat către clienţii săi la nivel global peste 240 milioane de anvelope.

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite