Etapă de campionat mondial de tenis pentru junioare în comuna Giroc GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comuna Giroc de lângă Timişoara găzduieşte în premieră o etapă de campionat mondial de tenis pentru junioare sub 14 ani. Evenimentul este organizat pe terenul clubului Dyadora.

România este în premieră gazda etapei europene de calificare la Campionatul Mondial al Juniorilor la tenis. Evenimentul se desfăşoară la baza sportivă Dyadora, din comuna Giroc, de lângă Timişoara, şi participă fete sub 14 ani.

GALERIE FOTO DE LA COMPETIŢIA INTERNAŢIONALĂ GĂZDUITĂ DE GIROC

 “În 2010 România, împreună cu Italia, Belgia şi Cehia, are privilegiul să găzduiască în premieră o etapă de calificare pentru Cupa Europeană de Tenis pentru Juniori. Un număr de 30 de naţiuni vor lupta pentru câştigarea turneului. În paralel, alte meciuri de calificare pentru Campionatul Mondial se desfăşoară pe alte continente: America de Sud, Africa şi Asia”, a declarat Ovidiu Şola, organizatorul turneului.



România luptă pentru locul trei


Echipele se luptă pentru calificarea la faza finală din Italia sunt cele din Croaţia, Belarus, Germania, Spania, Elvetia şi România. Pe zgura de la Giroc au evoluat locul 7 mondial, Jana Fett, din Croaţia şi locul 8 mondial, elveţianca Belinda Bencic. Cea mai bună clasată jucătoare din România este Ilka Csorogi, din Cluj, care ocupă locul 14 mondial.


image
image

Astăzi, de la ora 10.00, se vor desfăşuară la Giroc meciurile din ultimul act. Pentrun locurile 1-2 se luptă Croaţia şi Spania, pentru locurile 3-4,Germania-România, iar pentru locurile 5-6, Belarus-Elveţia.


image

Marii tenismeni au pornit de jos

Cupa Europeană de Tenis pentru Juniori a fost creat în 1990, devenind la scurt timp o rampă de lansare a unor cariere de succes în tenis. La turneu au participat la vremea lor, nume importante în lumea tenisului, precum Justine Henin, Roger Federer, Caroline Wozniacki, Andy Murray, Dinara Safina, Jo-Wilfried Tsonga şi Maria Sharapova.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite