Elevii timişeni au chiulit pe capete la examenul de simulare a bacalaureatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simularea examenului de bacalaureat. Foto: Adevarul
Simularea examenului de bacalaureat. Foto: Adevarul

Cum simularea bacalaureatului nu aduce o notă în catalog, nici elevii nu au fost interesaţi de eveniment. Mare parte dintre cei care ar fi trebuit să participe la examene au preferat să nu ia parte la simulare.

Limba şi literatura română, prima probă a bacalaureatului simulat, organizat în Timiş, nu a atras o bună parte dintre elevii care trebuiau să fie implicaţi. Din totalul celor care ar fi trebuit să participe la probă, 2.000 de elevi nu au luat parte. Din cei peste 5.700 de elevi de clasa a noua înscrişi la simulare s-au prezentat puţin peste 4.900. La clasa a 12-a chiulul a fost chiar mai pronunţat. Aproape 5.400 de elevi s-au înscris la examene, dar s-au prezentat 4.347.

Tinerii studioşi stiu foarte bine că absenţele nu se trec în catalog, la fel cum nici notele nu contează la media finală a anului şcolar. Pentru cei serioşi simularea continuă, pe 5 martie are loc proba scrisă obligatorie a profilului. Pe 7 martie va avea loc simularea probei scrise la alegere a profilului şi specializării, iar pe 14 martie vor fi anunţate rezultatele.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite