Două secţii noi la Institutul de Cardiologie din Timişoara. Anunţul, la 20 de ani de existenţă a clinicii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aniversare în rândul cardiologilor din Timişoara. În acest sfârşit de săptămână, medicii au sărbătorit două decenii de existenţă, alături de invitaţi de seamă din întreaga lume. Cireaşa de pe tort a fost anunţul conducerii - o aripa nouă de clădire, care va cuprinde chirurgie cardiacă a nou-născutului şi cardiologia de urgenţă.

Pe 26 aprilie 1991 o echipă de chirurgi talentaţi şi dornici să scrie istorie au realizat la Timişoara prima operaţie pe cord deschis. Echipa chirurgicală era condusă de prof. Dr. Ilie Pavelescu şi alcătuită din Marian Gaşpar, Lucian Petrescu, Ovidiu Nuţu, Ion Ţintoiu şi Ovidiu Brânzan. De atunci şi până astăzi, Institutul de Boli Cardiovasculare a redat speranţa la viaţă şi bucuria de a trăi la mii de pacienţi.

Decizie şocantă: secţia TBC a Spitalului Municipal din Lugoj va fi mutată lângă Pediatrie. Vezi de ce a fost aprobată de Sanepid!

Concomitent cu prestigiul naţional crescând, institutul şi-a câştigat şi prestigiul internaţional, numeroşi chirurgi din marile spitale ale lumii devenind colaboratori şi prieteni dragi ai specialiştilor din Timişoara. La manifestare au participat chirurgi şi medici specialişti de pe trei continente, din mai mult de 20 de state.

Cine este vinovat pentru moartea unei femei, care a picat cu tot cu balcon. Şefii de la Inspectoratul Judeţean în Construcţii dau vina pe asociaţia de proprietari

Cu ocazia aniversării, conducerea a anunţat şi planurile de viitor ale Institutului. „Vom inaugura aripa nouă de clădire, ceea ce va însemna un plus de calitate, pentru că două nivele de la această clădire vor cuprinde chirurgie cardiacă a nou-născutului şi a copilului mic, pe un alt nivel se va dezvolta unitatea coronariană şi cardiologia de urgenţă, iar la parter se va dezvolta imagisitca, pentru un diagnostic mai corect al bolnavilor cardiaci", a declarat Ştefan Drăgulescu, directorul Institutului de Cardiologie din Timişoara.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite