Dominic Fritz cere majorarea salariilor din Primăria Timişoara: „Nu îmi va aduce puncte politice. Mi-o asum”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dominic Fritz propune o majorare a salariilor din Primăria Timişoara FOTO Dominic Fritz
Dominic Fritz propune o majorare a salariilor din Primăria Timişoara FOTO Dominic Fritz

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, propune o majorare a salariilor pentru funcţionarii din Primăria Timişoara. Un proiect în acest sens a fost postat pe site-ul Primăriei Timişoara. Edilul susţine că majorarea salariilor se impune pentru a atrage profesionişti.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Timişoara, creşterea salariilor propusă de Dominic Fritz este prima din ultimii cinci ani. „La deprecierea monedei naţionale în aceşti ani se asociază contextul economic actual care au condus la scăderea în termeni reali a puterii de cumpărare şi la migrarea salariaţilor din Primărie către alte instituţii publice care oferă un nivel salarial mai atractiv (de exemplu, Consiliul Judeţean Timiş, ANAF etc.)”, a transmis Primăria Timişoara.

Potrivit municipalităţii, prin noul proiect de hotărâre, coeficienţii de ierarhizare sunt legaţi de salariul viceprimarului, care sunt cuprinşi în HCL 90/2022.

Primarul Dominic Fritz a anunţat că o majorare a salariilor se impune întrucât „pentru Primăria Timişoara devine din ce în ce mai dificil să atragă oameni profesionişti şi să-şi păstreze oamenii cei mai performanţi, cu salarii mici”.

„Nu putem construi o administraţie care livrează rezultate pentru cetăţeni fără să oferim salarii competitive. De aceea, am publicat astăzi un proiect de hotărâre prin care legăm coeficienţii de ierarhizare cuprinşi în HCL 90/2022 de salariul viceprimarului. Propun consiliului local să aprobe intrarea în vigoare a acestor creşteri începând cu data de 1 iunie. Nu este o măsură care îmi va aduce puncte politice. Va pune o presiune suplimentară pe buget. Dar mi-o asum, ca alte decizii dificile, pentru că este necesară.Un oraş atractiv are nevoie de o primărie care este un loc de muncă atractiv”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Angajări masive în Primăria Timişoara

Primăria Timişoara desfăşoară în această perioadă concursuri de angajare pentru 56 de posturi de funcţionari publici,  nouă posturi de directori, şefi de servicii şi şefi de birou, dar şi pentru şase posturi de manager de cartier.

„Căutăm lideri eficienţi, dinamici şi integri, cu experienţă în management, pentru a gestiona unele dintre cele mai importante departamente ale Primăriei Timişoara. Scoatem la concurs postul de grădinar şef pentru a readuce strălucirea parcurilor de odinioară, cel de director executiv Relaţii comunitare, pentru a restabili legături cu cetăţenii oraşului sau cel de director executiv al Direcţiei Incubator Proiecte, care va creiona viitoarele proiecte pe fonduri europene ale Timişoarei. Îi invit pe toţi profesioniştii care vor să se implice în administrarea acestui oraş să vină alături de noi”, a declarat primarul Timişoarei, Dominic Fritz, la scoaterea posturilor la concurs. 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Salariul de primar al lui Dominic Fritz. Câştigă mult mai puţin decât atunci când lucra în Germania

Dominic Fritz cheamă DNA la Primăria Timişoara. Edilul reclamă o schemă de fraudare a unor concursuri de angajare

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite