Salariul de primar al lui Dominic Fritz. Câştigă mult mai puţin decât atunci când lucra în Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Timişoarei, Dominic Fritz FOTO dominicprimar.ro
Primarul Timişoarei, Dominic Fritz FOTO dominicprimar.ro

O situaţie a salariilor încasate de primarul Timişoarei, Dominic Fritz, transmisă de primărie, la solicitarea „Adevărul”, arată că primarul neamţ al Timişoarei are un salariu mai mic decât atunci când era şef de cabinet al unui fost preşedinte al Germaniei.

O situaţie a veniturilor nete încasate de primarul Timişoarei, Dominic Fritz, în lunile noiembrie 2020, decembrie 2020, ianuarie 2021 şi februarie 2021 arată că edilul are un salariu lunar net de 13.700 de lei, care în sumă brută înseamnă 23.400 de lei. Doar în luna ianuarie 2021 salariul lui Fritz a fost sensibil mai mare, primarul Timişoarei plecând acasă cu 14.537 de lei. Practic, Dominic Fritz are un salariu net lunar de 2.740 de euro.

Potrivit declaraţiei de avere depuse la începutul mandatului, care cuprinde veniturile din 2019, Dominic Fritz a încasat din postura de şef de cabinet al fostului preşedinte al Germaniei un salariu de 4.600 de euro lunar. Cu aproximativ 1.800 de euro mai mult decât câştigă din postura de primar al Timişoarei.

Cifrele comunicate de Primăria Timişoara, la solicitarea „Adevărul” mai arată că viceprimarii Ruben Laţcău şi Cosmin Tabără au fiecare un salariu net de 12.000 de lei, ceea ce înseamnă un brut de aproape 21.000 de lei.

Ce spune Fritz despre salariul său

Întrebat dacă este mulţumit de salariul de primar, raportat la volumul de muncă, responsabilităţi şi venitul pe care îl avea în Germania, Dominic Fritz a declarat că „să fii primar al Timişoarei, după o administraţie cu atâtea probleme şi în vremuri de pandemie este mai mult o misiune decât un job propriu-zis”.

„Sunt educat să-mi adaptez nevoile de confort la banii pe care-i câştig, să economisesc, am făcut mulţi ani de voluntariat, am avut şi locuri de muncă foarte bine plătite, dar niciodată nu mi-am pus problema banilor”, a declarat Dominic Fritz pentru „Adevărul”.

Potrivit edilului, „responsabilităţile de primar al Timişoarei sunt, într-adevăr, uriaşe, însă acest lucru nu cred că poate fi echivalat în bani”. „Pentru mine, faptul că pot să implementez viziunea pentru Timişoara, la care am lucrat împreună cu echipa mea şi pentru care am primit votul şi încrederea timişorenilor, este o recompensă onorantă”, a declarat primarul Timişoarei.

Dominic Fritz a spus din nou că  „salariile din administraţie sunt prea mari pentru munca prestată de unii angajaţi şi prea mici pentru profesioniştii pe care vrem să-i atragem în administraţie˝. „Dacă mi-aş dori ceva ar fi nu un salariu mai mare, ci o flexibilitate mai mare de negociere pentru recrutarea unor oameni buni în administraţie”, a mai declarat Dominic Fritz.

Oameni plecaţi de la salarii mai mari să lucreze în primărie

Mai mulţi oameni din echipa lui Dominic Fritz de la primărie au lăsat job-uri foarte bine plătite în privat pentru a lucra, pe bani mai puţini, la Primăria Timişoara. Dominic Fritz susţine că este mândru că a reuşit să atragă „oameni profesionişti, recunoscuţi în domeniile lor de activitate şi ale căror C.V.-uri vorbesc de la sine”.

„Sunt oameni cu realizări incontestabile care nu vin la primărie să se căpătuiască, ci să pună umărul pentru Timişoara. Unii dintre ei au experienţe de voluntari, deci ştiu că există recompense mai mari decât banul atunci când ajuţi comunitatea în care trăieşti. Avem nevoie de o administraţie profesionistă, o administraţie deschisă şi transparentă şi ştiu că există mulţi timişoreni care doresc să facă parte din acest proiect pe care l-am început la finele anului trecut.

Este încă o dovadă că dacă oferim contextul potrivit profesioniştilor să facă administraţie, ei vor veni. Fac şi un apel către cei care vor să schimbe în bine oraşul în care locuiesc şi pe care îl iubesc să urmărească concursurile Primăriei Timişoara şi să aplice, pentru că dorim să atragem din ce în ce mai mulţi profesionişti în administraţie”, a mai declarat Dominic Fritz.

Vă mai recomandăm:

Ce se întâmplă cu mandatul de consilier al Anei Munteanu. Suspendarea, mai dură decât retragerea sprijinului politic

Reacţia patronilor localului în care a descins consiliera USR să demaşte funcţionarea în carantină: Un răspuns dur, incompatibil cu un stat democratic

Flămânzi sub acoperire, folosiţi într-o operaţiune USR de demascare a ilegalităţilor din HoReCA: „Totul a fost organizat la ordinul prefectului“

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite