Dominic Fritz ameninţă cu utilizarea unei „arme“ folosite şi de Nicolae Robu: pedepsirea viceprimarului neloial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Timişoarei Dominic Fritz ameninţă cu folosirea unei „arme” folosite în trecut şi de Nicolae Robu FOTO Facebook
Primarul Timişoarei Dominic Fritz ameninţă cu folosirea unei „arme” folosite în trecut şi de Nicolae Robu FOTO Facebook

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz (USR), a anunţat marţi, 24 mai, că i-a transmis viceprimarului PNL Cosmin Tabără, că riscă să îi fie schimbate atribuţiile dacă nu susţine în Consiliul Local proiectele iniţiate de primar. „Arma” cu care ameninţă Fritz a fost folosită în trecut şi de liberalul Nicolae Robu.

„Am avut o discuţie cu domnul viceprimar Tabără, pe care îl apreciez, şi i-am transmis că aşteptarea mea este că un viceprimar care conduce într-o bună parte aparatul primăriei trebuie să îşi arate apartenenţa la această conducere şi prin voturile sale în Consiliul Local. Mă aştept ca domnul viceprimar să susţină proiectele administraţiei în Consiliul Local. Dacă în viitor această susţinere nu se materializează îmi rezerv dreptul să schimb felul în care sunt delegate atribuţiile mele viceprimarilor”, a declarat Dominic Fritz.

La rândul său, viceprimarul PNL Cosmin Tabără declarat că susţine proiectele „care sunt în interesul timişorenilor”. „Ceea ce este în afara legii nu vom vota niciodată. Nu putem să votăm ceea ce este în defavoarea timişorenilor şi proiecte care nu sunt discutate. Ce discutăm înainte suntem dispuşi să votăm. Noi nu negociem voturi, discutăm proiecte. Pe proiecte are votul nostru atâta timp cât proiectele sunt discutate”, a declarat Cosmin Tabără.

Se reia episodul Robu-Stoia

Retragerea atribuţiilor unui viceprimar, de către primar, din cauza lipsei de loialitate, nu ar fi o noutate în Primăria Timişoara. Metoda a fost folosită cu succes şi de fostul primar al Timişoarei, Nicolae Robu, care i-a retras atribuţiile viceprimarului PSD Traian Stoia, după ce acesta din urmă a votat împotriva proiectelor iniţiate de Robu, deşi PNL şi PSD aveau, teoretic, o alianţă.

„Am constatat că l-am supraestimat pe domnul viceprimar Traian Stoia şi i-am dat prea multe sarcini, că nu reuşeşte să le gestioneze în sectorul cel mai important pe care l-a gestionat, la Direcţia Clădiri Terenuri şi Dotări Diverse lucrurile fiind şi la ora actuală vraişte. Pe de altă parte, din nou viceprimaul Stoia a dovedit lipsă de loialitate faţă de echipa din care face parte, lipsă de fair-play, şi a avut atitudini ostile echipei”, declara Nicolae Robu după retragerea atribuţiilor lui Stoia.

Doi ani mai târziu, când bugetul Timişoarei a fost aprobat datorită votului viceprimarului Stoia, care a votat împotriva liniei partidului, Robu l-a reevaluat.

„Eu am tăria să spun, şi nu e prima oară când o fac, că de multă vreme încoace domnul viceprimar Stoia se comportă foarte responsabil în funcţia de viceprimar şi-şi onorează poziţia pe care o ocupă. Este un PSD-ist pe care-l vorbesc de bine pentru că am motive să o fac. Domnul Stoia nu a mai făcut lucruri care să mă deranjeze, lucrurile care să-i arate lipsa de loialitate faţă de echipa din care face parte. V-am mai spus că i-am dat sarcini punctuale şi s-a ocupat de ele. Acum nu pot decât să-l laud încă o dată pentru faptul că a avut tăria să voteze împotriva sarcinilor de partid şi a votat pentru Timişoara”, a declarat Robu, după reevaluarea lui Stoia. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Dosarul de angajare al viceprimarului Timişoarei, Traian Stoia, este incomplet: „Dacă ne-ar controla ITM-ul, ne-ar amenda”

Pedeapsă teribilă în Primăria Timişoara. Robu l-a lăsat pe viceprimarul Traian Stoia fără secretare

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite