Document din dosarul mafiei imobiliare, legalizat de fiica secretarului Cojocari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă ancheta pentru terenurile luate cu acte false a fost finalizată și trimise în judecată 10 persoane, cauza este încă o ecuație cu mai multe necunoscute. Un document de la dosar arată că o parte din acte au trecut și prin mâna notarului Paula Cojocari, fiica secretarului Primăriei Timișoara, Ioan Cojocari. 

CITEȘTE ULTIMELE NOUTĂȚI DIN PROCES: 

EXCLUSIV Dosarul mafiei imobiliare e „beton”. Ionelaş Cârpaci şi Francisc Kelemen rămân în arest

Declaraţiile incendiare ale unui pion din dosarul mafiei imobiliare: „Sunt o victimă a notarului”

Toată escrocheria cu terenuri imobiliare de la Italrom a început în momentul în care Ionelaș Cârpaci a intrat pe fir și a obținut legal un teren în zona unui bloc construit deja de dezvoltatorii imobiliari. După ce a obținut legal unul din terenuri, Cârpaci a pus ochii și pe terenurile primăriei aflate în vecinătate. După adevărate inginerii juridice, prin pionii pe care i-a folosit, Cârpaci a pus mâna pe terenuri și le-a vândut lui Neagoe, care intenționa să ridice acolo încă un bloc. Înainte de a se apuca de construcție, Neagoe trebuia să unifice parcelele. Pentru că tatăl se ocupa efectiv de șantiere, Neagoe junior avea grijă de tot ce înseamnă acte. 

"Creierul" mafiei imobiliare este disperat să scape de arest și "toarnă" pe toată lumea

Unificare la Paula Cojocari

Astfel, cu documentele de proprietate asupra terenurilor, în 27 august 2007, Sorin Neagoe a mers la Biroul Notarial Paula Cojocari pentru unificarea suprafețelor. „În fața mea, notar public, la sediul biroului s-a prezentat Ital-Rom Construcții SRL....prin reprezentantul legal Neagoe Sorin Mihail”, arată încheierea de autentificare. Potrivit documentelor, în urma unificării parcelelor a rezultat o suprafață de 918 metri pătrați. 

Ionelaş Cârpaci în procesul mafiei imobiliare: „Notarul nu a păţit nimic, eu sunt arestat. E ură de rasă”

Prin document, Neagoe și-a luat și angajamentul să nu vândă terenul. „Sunt de acord cu intabularea în noul CF a suprafeței de 918 metri pătrați, conform documentației anexate prezentului înscris, cu intabularea interdicției de înstrăinare și grevare, demolare, restructurare și închiriere, a dreptului de ipotecă de rang întâi pentru suma de 1.000.000 de euro plus dobânzi penalizatoare și costuri aferente în favoarea BRD”, a declarat Neagoe în fața notarului. 

Intabulare de urgență

Actul de unificare a terenurilor a fost încheiat în 27 august, iar a doua zi, așa cum prevede și legea, documentele au fost trimise la Cartea Funciară pentru intabulare. Cererea de înscriere a fost însoțită și de ștampila „URGENȚĂ”. În urma declanșării scandalului și a anchetei printre cei 10 inculpați trimiși în judecată sunt au fost și doi angajați de la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Timiș. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite