Directorul ADR Vest, dup─â vizita procurorilor de la Parchetul European: ÔÇ×Nu au existat suspiciuni de fraud─â la agen┼úieÔÇŁ

0
0
ADR Vest
Sediul ADR Vest din Timi┼čoara FOTO Facebook

Directorului ADR Vest a transmis un mesaj prin care explic─â faptul c─â procurorii de la Parchetul European nu au vizat ├«n niciun moment activitatea agen┼úiei sau activitatea angaja┼úilor agen┼úiei din Timi┼čoara.

Parchetul European (EPPO), condus de fosta ┼čef─â a DNA, Laura Codru┼úa Kovesi, a realizat mar┼úi, 28 iunie 2022, perchezi┼úii de amploare ├«n Timi┼č, ├«ntr-un dosar de fraudare a fondurilor europene. Anchetatorii au descins ┼či la sediul ADR Vest, de unde au ridicat o serie de documente privind finan┼úarea din fonduri europene a ┼čase societ─â┼úi comerciale, care au depus proiecte pe Axa 2 Prioritate de Investi┼úii 2.1 - Microintreprinderi. Dintre acestea cinci proiecte sunt ├«n implementare, iar unul a fost respins.

Sorin Maxim, directorului ADR Vest, a transmis un mesaj prin care explic─â faptul c─â procurorii nu au vizat ├«n niciun moment activitatea agen┼úiei sau activitatea angaja┼úilor agen┼úiei, ┼či c─â nu au fost interogate sau investigate persoane din agen┼úie.

ÔÇ×├Än urma informa┼úiilor ap─ârute ├«n spa┼úiul public ├«n data de 28 iunie, cu privire la ancheta Parchetului European ├«n Rom├ónia dorim s─â facem urm─âtoarele preciz─âri: ├Än niciun moment nu au existat suspiciuni de fraud─â la ADR-Vest, procurorii nu au vizat ├«n niciun moment activitatea agen┼úiei sau activitatea angaja┼úilor agen┼úiei, nu au fost interogate sau investigate persoane din agen┼úie, cu at├ót mai mult duse la audieri. Imaginile ap─ârute ├«n pres─â cu sumele de bani ridicate ┼či prezentate nu au fost de la ADR Vest ┼či nici nu au vreo leg─âtur─â cu agen┼úia noastr─â. Am colaborat c├ót se poate de bine cu procurorii, toate documentele care au fost solicitate au fost puse la dispozi┼úia lor ┼či nu au existat probleme ├«n aceast─â colaborare.

├Än cei 23 de ani de activitate a ADR Vest am dat ├«ntotdeauna dovad─â de integritate ┼či transparen┼ú─â. Ne ghid─âm ├«n continuare pe principia solide ┼či v─â asigur─âm de corectitudinea ┼či profesionalismul angaja┼úilor no┼čtriÔÇŁ, a transmis Sorin Maxim, directorul ADR Vest ├«ntr-o postare video pe pagina oficial─â de Facebook a institu┼úiei.

Prejudiciul în acest caz este de peste cinci milioane de euro

V─â reamintim, perchezi┼úiile de ieri au fost realizate inclusiv la locuin┼úele unor func┼úionari publici ┼či la sediile unor institu┼úii publice, fiind duse la audieri 30 de persoane. Potrivir EPPO, prejudiciul ├«n acest caz este de peste cinci milioane de euro.

ÔÇ×Din 2017, un grup infrac┼úional organizat a ├«nfiin┼úat peste 150 de firme fictive ┼či le-a folosit pentru a ob┼úine ├«n mod fraudulos finan┼úare european─â ┼či na┼úional─â. Aceste companii au solicitat finan┼úare public─â pentru achizi┼úionarea de echipamente sau bunuri pentru opera┼úiunile de zi cu zi, pe baza unor documente inexacte, incomplete sau false, sau au folosit facturi fictive pentru achizi┼úionarea de mijloace fixe, echipamente sau bunuri. ├Än majoritatea cazurilor, echipamentele sau bunurile enumerate ca achizi┼úionate ├«n cadrul proiectelor nu au fost efectiv achizi┼úionate, acelea┼či echipamente sau bunuri fiind folosite ├«n mai multe proiecteÔÇŁ, a transmis EPPO.

Potrivit Parchetului European, sumele ob┼úinute din fonduri europene ┼či de la bugetul na┼úional erau retrase de la bancomat de c─âtre persoane din anturajul membrilor grupului organizat.

ÔÇ×Ulterior, sumele au fost folosite pentru achizi┼úionarea de bunuri sau servicii pe numele altor persoane fizice sau juridice pentru a ascunde provenien┼úa ilicit─âÔÇŁ, a mai transmis Parchetul European, care a lucrat ├«n acest caz cu poli┼úi┼čti din Structura de Sprijin EPPO din Rom├ónia, poli┼úi┼čti din cadrul Brig─âzii de Combatere a Criminalit─â┼úii Organizate Timi┼čoara ┼či poli┼úi┼čtilor din cadrul DGA Cluj ┼či Timi┼čoara.

Vă mai recomandăm să citiţi:

Descinderi de amploare ale Parchetului European, ├«n Rom├ónia. Anchetatorii au descins ┼či la ADR Vest

Parchetul European, condus de Laura Codru┼úa Kovesi, opera┼úional ├«ncep├ónd de mar┼úi. Stelian Ion: ÔÇ×Este un moment istoricÔÇŁUltima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite