Daniel Bodnariu, fratele românului care a învins Protecţia Copilului din Norvegia: „Cazul lui Marius a fost ca să scoată la iveală alte cazuri de familii distruse”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Bodnariu a fost în permanenţă alături de fratele său din Norvegia FOTO baptist-tm.ro
Daniel Bodnariu a fost în permanenţă alături de fratele său din Norvegia FOTO baptist-tm.ro

Veste uriaşă pentru familia Bodnariu, care a câştigat lupta cu Serviciul de Protecţie a Copilului din Norvegia, recuperându-şi toţi cei cinci copii. Fratele românului din Norvegia, Daniel Bodnariu, a avut o primă reacţie.

Aflat de la început până în prezent alături de fratele său din Norvegia, Daniel Bodnariu a primit vestea reunificării familiei cu lacrimi în ochi. Într-o intervenţie la postul de radio creştin Radio Vocea Evangheliei, Daniel Bodnariu le-a mulţumit tuturor celor care au fost alături de familia Bodnariu, arătând că povestea lui Ruth şi Marius Bodnariu a avut un rol esenţial în scoaterea la iveală a altor cazuri de familii care au rămas fără copiii luaţi de autorităţile din Norvegia sau altă ţări europene.

„Toţi copiii vor ajunge acasă în căminul lor. Ştim doar că au câştigat cazul. Acum două săptămâni a existat o evaluare a psihologilor independenţi care au spus că aceşti copii trebuie să se întoarcă de urgenţă acasă. Barnevernet a atacat raportul şi nu a vrut să cedeze. Ştiu că Dumnezeu are toate lucrurile în control. Cred că Dumnezeu va lucra în continuare şi cazul lui Marius a fost ca să scoată la iveală ceea ce se întâmplă şi să rezolve multe alte cazuri de familii care sunt distruse şi nu au avut suport. Îi mulţumim lui Dumnezeu pentru că a fost o minune. Au fost cazuri în care mamele nu au putut suporta”, a declarat Daniel Bodnariu la Radio Vocea Evangheliei.

Cazul Bodnariu le-a dat curaj familiilor de români din străinătate care au avut probleme cu Serviciile de Protecţia Copilului şi au rămas fără copiii preluaţi din familii de autorităţi. Unul dintre cazurile cutremurătoare, dezvăluit de „Adevărul” a fost al familiei Nan, ai cărei copii au fost luaţi de autorităţile norvegiene în toamna anului trecut. Avertizaţi că nu au voie să îşi facă publică povestea, soţii Nan au tăcut şi au îndurat. Nu au mai suportat, însă, situaţia critică în care se află şi au făcut publică povestea. Au urmat apoi mărturii ale altor familii de români, iar unul dintre cei mai vehemenţi critici ai Barnevernet, Serviciul de Protecţie a Copilului din Norvegia a devenit George Alexander, director a două grădiniţe din Oslo. În urma criticilor aduse Barnevernet, George Alexander şi-a pierdut postul şi a devenit o voce a românilor din Norvegia rămaşi fără copiii luaţi de autorităţi

După românii din Norvegia, alţi români din Marea Britanie, Finlanda sau Danemarca l-au contactat pe George Alexander pentru a-i cere ajutorul. Devenit o voce a românilor rămaşi fără copii în străinătate, George Alexander susţine că va lupta pentru a-i apăra pe conaţionalii săi, cu atât mai mult cu cât autorităţile române nu se implică. „Nimeni nu-i ajută. Guvernul, preşedintele ‹‹lor›› sunt o salată! Ca orice salată”, a mai spus George Alexander. Acesta susţine că lupta este una lungă şi anevoioasă. „Drumul nostru nu e căutarea răzbunării cu orice preţ. Ne vrem numai copiii înapoi. Vrem ca sacrificiul părinţilor să nu fi fost în zadar. (...) Nu putem schimba lumea imediat, dar o putem schimba în timp. Dacă suntem uniţi, hotărâţi să servim toţi aceeaşi cauză, cea care ne aduce copiii înapoi, iubirea după care tânjim! A-ţi pierde viaţa înseamnă, de fapt, a pierde libertatea copiilor tăi!”, a mai spus George Alexander, care va înfiinţa şi o organizaţie care să reprezinte familiile de români rămase fără copii în afara ţării.
 

Timişoara


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri