Cristian Pomohaci, cap de afiș la un festival din Timișoara, organizat de autorități. Reacția opiniei publice l-a scos din program

0
Publicat:

Cântărețul de muzică populară Cristian Pomohaci, caterisit de Biserica Ortodoxă în urmă cu 5 ani, în urma unor acuzații de agresiune sexuală asupra minorilor, ar fi trebuit să cânte la Festivalul „Gelu Stan“ din Timișoara.

Cristian Pomohaci FOTO arhivă Adevărul
Cristian Pomohaci FOTO arhivă Adevărul

Fostul preot Cristian Pomohaci, cântăreț de muzică populară, era printre invitații ediției a V-a a Festivalului-Concurs „Gelu Stan” din Timișoara, organizat de Centrul de Cultură și Artă al județului Timiș și susținut financiar de Consiliul Județean Timiș.

Concursul, decernarea premiilor și spectacolul de gală al laureaților vor avea loc joi, 16 martie 2023, de la ora 18, în Sala Mare a Teatrului Național din Timișoara, iar conform afișului prezentat de organizatori, invitați în recital sunt: Cristian Pomohaci - cap de afiș, Eduard Motan, laureatul ediției anterioare, Andreea Chisăliță, Alexandra Acs, Cristian Tomoni și Dorinel Gavriluț.

Afișul spectacolului de la Timișoara
Afișul spectacolului de la Timișoara

În urma unui articol publicat de pe siteul Infotimisoara.ro, Consiliul Județean Timiș a decis să îl retragă din program pe Cristian Pomohaci.

Consiliul Județean Timiș retrage artistul Cristian Pomohaci din cadrul Festivalului Concurs <Gelu Stan> 2023. Instituția județeană nu se implică în selectarea artiștilor care participă la evenimentele instituțiilor de cultură subordonate, însă, în mod excepțional, prezența controversată a artistului Cristian Pomohaci pe afișul evenimentului și invitația de a lua parte la Festivalul Concurs <Gelu Stan> 2023 a fost analizată cu atenție și s-a hotărât înlăturarea oricărei asocieri cu reputația artistului menționat mai sus”, au transmis reprezentanții Consiliului Județean Timiș.

Fostul preot Cristian Pomohaci a fost acuzat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de infracţiuni de racolare de minori în scopuri sexuale. Aceșția au preluat cazul după ce în spațiul public a apărut o înregistrare din care reieșea promisiunea preotului Cristian Pomohaci către un adolescent că îl va plăti dacă va întreține relații sexuale cu el. De asemenea, spre finalul înregistrării, Pomohaci i-a spus băiatului că între ei există „ceva special” și i-a amintit cum s-au întâlnit.

Totodată, Pomohaci este urmărit penal într-un alt dosar pentru evaziune fiscală în formă continuată, procurorii acuzându-l că nu a declarat o sumă de 684.487 lei, echivalentul a 152.883 euro, aferentă cedării folosinţei a 11 bunuri imobile pe care le deţine.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite